Політичні сили Черкащини висловили свою оцінку подій біля ОДА і в Україні загалом

Політичні сили Черкащини висловили свою оцінку подій біля ОДА і в Україні загалом

Заява фракції Партії регіонів у Черкаській міській раді з приводу подій в країні та регіоні
Ми, депутати Черкаської міської ради, які входять до фракції Партії регіонів, занепокоєні подіями, які сьогодні відбуваються в Україні. Україна перебуває на межі громадянської війни.
Війни не з владою – бо бабуся, яка вийшла купити молока, і яку відштовхують від молочного кіоску та кричать їй в обличчя, що вона підтримує бізнес «регіоналів», не є владою. Як не є ворогом і людина, що лише мислить інакше, ніж ти. Але те, що відбувається сьогодні, уже не розбирає, з ким йому боротися. Поряд з гаслами проти влади, сьогодні вже починають з’являтися і антисемітські заклики…
Якщо боротьба, що точиться сьогодні, є справедливою і праведною, то як може добро нести зло?.. Як гуманні слова про справедливість, правду та свободу можуть обертатися на літаючі каменюки?..
Можуть, якщо не вслухатися у патетику красивих слів – і проаналізувати – які насправді цинічні речі вони приховують.
Сьогодні в Україні розпочалася жорстока боротьба за владу. Боротьба за владу з боку тих, хто при владі вже був. Тих, хто готовий спекулювати на вічному прагненні людей до кращого. Тих, хто заради реваншу готовий використати, як гарматне м\’ясо, тисячі цих людей.
За досить короткий час, завдяки соціальним ініціативам Президента України, відчутну допомогу отримали сотні тисяч людей. А що зробили ті, хто привів людей на Майдан? Ми лише чуємо від них, що допомагати людям їм заважає відсутність важелів впливу. Але багато хто із них мав ці важелі – і сьогодні, за бажання, також може допомагати тисячам простих українців – замість кидати їх на барикади.
Жадоба до влади не зупиняється ні перед чим. Оскільки перемогти на виборах політично інертні лідери опозиції не здатні, вони провокують людей на силове протистояння та масовий безлад, які супроводжуються насильством та переслідуванням людей з іншою позицією. Під гаслами боротьби за народні інтереси людей використовують для спроби силового захоплення державної влади.
Загибель людей, штурм державних установ, спалені автобуси, розтрощені приміщення – чи цього прагнули люди, яких виводили на Майдан для нібито захисту їхніх прав?
Чи хочуть звичайні люди, які ходять на роботу, виховують дітей чи няньчать внуків, того безладу, анархії та вседозволеності, які сьогодні можуть запанувати на вулицях наших міст?
Ми рішуче засуджуємо політичні спекуляції і цинічну гру із життям людей, підбурювання їх до братовбивчої війни та розколу суспільства.
Ми співчуваємо тим, хто загинув у цій боротьбі, і тим, хто поранений.
Ми поважаємо позицію кожної людини, її думку, її право на мирний протест. Проте рішуче засуджуємо будь-які силові, радикальні дії – і вимагаємо притягнення до відповідальності тих, хто спровокував цю війну та брав участь у протизаконних діях.
Ми закликаємо до мирного врегулювання конфлікту – заради людей – та до конструктивного діалогу та законних дій – заради України та всіх її громадян.

Віталій Іляшенко, партія УДАР, на сторінці ФБ:

Приїхали з Анатолієм Бондаренком близько 24:00 в Черкаси.

Відразу поїхали у Соснівський райвідділ міліції, зустрілись з начальником та поставили вимогу звільнити затриманих мітингувальників. …
Побували також на трьох розгромлених поверхах Черкаської ОДА. Так повний розгром майна – це просто жах. Так робити не можна. Про ситуацію поговорили з заступником начальника УМВС в Черкаській області.

Шкода, що у нас не було можливості бути на місці під час мітингу і, як бачимо, деякі гарячі голови цим скористались та ввели мирних мітингувальників в оману.

На майбутнє прошу всіх проводити наші мітинги лише в один узгоджений час, а не о 10 ранку сьогодні, потім о 12-00 та ще і ввечері, але бачу, що дехто вже сам собі напланував, від того і результат.

Що цікаво, група радикально налаштованих на штурм ОДА людей була добре підготовлена (мала при собі молотки, піротехніку і інше …), вчасно проникла в будівлю, вчасно вийшла – за 30 хвилин до початку штурму правоохоронцями. Мабуть, їх хтось попередив. А прості люди, які піддались під ефект гніву та натовпу, просто постраждали через те, що знаходились поруч або всередині будівлі та намагались радикалів заспокоїти.

Також вдалось побувати і під будівлею УМВС, пробували потрапити на прийом до Ліпандіна, але той за 10 хвилин до розмови з своїм заступником, раптом перед нашим візитом кудись зник, пообіцяв з нами поговорити лише вранці.

З нами вийшла на розмову його речниця чи просто чергова, яка обіцяла посприяти у вирішенні проблеми. Вона тримала зв\’язок із начальником Соснівського райвідділу. Частково, як бачите, людей звільнено.

Ситуація нездорова, є ще про що сказати або написати, можливо, проведемо сьогодні прес-конференцію, але спочатку треба відіспатись після ночі нашого чергування біля райвідділу.


Сергій Кузляєв, партія Вільних Демократів, на сторінці ФБ.

Сьогодні маємо першу трагедію…
За нею можуть бути наступні.
Переконаний, що інший шлях може бути лише через парламентські механізми. Опозиція має терміново скликати засідання ВР. Набратися терпіння. Сідати у залі, припинити бійки і блокування. І ГОВОРИТИ з опонентами! День, два, якщо потрібно – тиждень! І знайти вихід із політичної кризи без додаткових жертв.
Ненасильницький спротив сам по собі результату не дасть. Влада його не розуміє і не хоче бачити.

Депутат Черкаської міської ради Володимир Мамалига

Навіщо захоплювати облдержадміністрації? Голови ОДА нічого не вирішують. Організація цих нападів ні що інше, ніж спроба збільшити кількість кримінальних проваджень в країні до критичного. Це дозволить ввести в країні надзвичайний стан, розколоти країну. А це не вигідно ні народу, ні опозиції, ні владі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x