В центрі Черкас \”Беркут\” полює на молодь

В центрі Черкас \”Беркут\” полює на молодь

Перший сигнал надійшов від помічника народного депутата України Леоніда Даценка Тетяни Воронцової.

– Це було жахливо. Під’їхало два міліцейські авто, вискочили люди в камуфляжі (я не знаю чи це «беркутівці») і почали жорстоко бити хлопців. Потім заштовхали їх в міліцейське авто і повезли в невідомому напрямку. Тут на зупинці були люди, що це також бачили. Молоді дівчата перебувають в шоці від побаченого. Леонід Даценко подзвонив начальнику громадської безпеки МВС області Володимиру Іващенку, а той повідомив нібито десь хтось розбив вітрини магазину. Але, очевидно, що ці юнаки просто стояли і спілкувалися, – сказала Тетяна Воронцова.

За її інформацією, міліція затримала і вивезла в невідомому напрямку також активістів ВО «Свобода», що були в торгівельно-розважальному центрі «Хрещатик-Сіті».

– Міліція повідомила, нібито у «Хрещатик-Сіті» розбили вітрину магазину. Я зараз прибігла сюди, проте всі магазини працюють у звичному режимі, ніде ніяких пошкоджень немає. При цьому учора представники опозиції неодноразово повідомляли міліції про групи молодиків з бітами, що знаходилися в центрі міста. Міліція ніяк на це не реагувала. Можливо, має місце якась спланована провокація. Я дзвонила на «102», щоб дізнатися, куди повезли молодь, проте мені сказали, що в них нічого подібного не зареєстровано… – сказала Тетяна Воронцова.

Згодом з\’явилися і інші свідчення:

«За словами свідка, який з нами зв\’язався, близько 19.30, коли він виходив із магазину на центральній площі міста, то побачив наступну картину. Велика кількість «Беркуту» налетіла на близько 30 осіб віком не більше 18 років, їх поклали обличчям на сніг, дуже сильно били, потім запакували до двох автобусів-богданів та повезли невідомо куди», – пише в соцмережі Viktoriya Suprunovich.

«При цьому, як стверджує чоловік, беркутівці розмовляли російською мовою з російським акцентом. Бійців було близько 100 осіб (чоловік каже, що в Черкасах стільки беркуту немає) + місцева міліція. Оточили всю площу. Коли чоловік спробував достукатися до совісті беркутівців, закликав не бити хлопців, то отримав по голові. Потім йому сказали: «Дед, не хочешь попасть – вали отсюда». Свідків цієї картини було близько 20 осіб», – інформує черкащанин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x