Черкаські журналісти вимагають від міліції: «Не бийте нас – ми на роботі!»

Черкаські журналісти вимагають від міліції: «Не бийте нас – ми на роботі!»

Черкаська обласна організація Національної спілки журналістів України ініціює журналістську акцію «Не бийте нас – ми на роботі!», звернену до правоохоронних органів. Акція передбачає збір підписів серед працівників ЗМІ до керівництва УМВС України в Черкаській області з вимогою припинити насильство над журналістами, які під час масових акцій виконують свій професійний обов’язок.

За останні дні відбулося кілька випадків цинічного побиття працівників ЗМІ, які працювали на масових акціях в обласному центрі.
Так, 23 січня під час зйомок штурму Черкаської облдержадміністрації було побито і затримано оператора сайту 0472.uaОлега Огілька. Журналіста до ранку тримали в райвідділку міліції. Під час затримання в нього зникла професійна відеокамера вартістю 17 тис. грн.

Вночі 27 січня під час розгону Євромайдану був жорстоко побитий «беркутівцями» журналіст телеканалу «Інтер» Станіслав Кухарчук. Правоохоронець демонстративно втоптав у землю його журналістське посвідчення та почав бити. Врятував Станіслава колега – оператор ТРК «Вікка» Сергій Єфімов, за що поплатився камерою. «Беркутівці» розбили йому апаратуру і погрожували вбити. При цьому Сергій був одягнений у ідентифікаційний жилет «Преса».

Журналісти зробили висновок, що представники силових структур цілеспрямовано мають на меті ліквідацію представників медіа з місць масових заходів.
З метою припинення знущань над нашими колегами, відповідного реагування на насильницькі дії та розслідування зазначених фактів Черкаська обласна організація НСЖУ звертається до начальника УМВС України в Черкаській області Володимира Ліпандіна з вимогою заборонити своїм підлеглим бити журналістів. Нагадуємо, що працівники ЗМІ в місцях масових акцій виконують свій професійний обов’язок, тож такі дії по відношенню до них вважаємо неприпустимими.

До уваги журналістів: свої підписи можна поставити або особисто в офісі обласної організації НСЖУ, або повідомити про свою підтримку акції по телефону: 37-23-01 чи на електронну адресу: lesya_shcherbenko@ukr.net.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x