«Черкаська Народна рада не має легітимності» – голова ОДА

«Черкаська Народна рада не має легітимності» – голова ОДА

Голова облдержадміністрації Сергій Тулуб заявив про те, що новосворений орган народної влади не має законної сили і не може приймати жодних рішень. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

– Що таке народна рада? Зібралися на площі 400 чоловік, покричали, що створюють Народну раду. Начебто проголосували, начебто проголосили. Що далі? Ніде у законодавстві ви не знайдете ніяких повноважень таких новостворених рад, – пояснює своє твердження голова облдержадміністрації. – Я розумію, коли є обласна рада, є депутатами – конституційно обрані представники народу, – і вони на своєму засіданні за участі представників народу більшістю голосів створюють таку народну раду. Наприклад, як у Львові. Тоді це діюча організація, яка на себе взяла повноваження обласної ради. А що це таке «майданна народна рада»? Хто це зійшовся, хто голосував, хто це бачив? Люди можуть організовувати міську народну раду, вуличну, домову, але це ще не значить, що такі самостворені органи матимуть якісь повноваження.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що нині готуються позови до суду щодо незаконної діяльності Народної ради в Черкаській області.

Як повідомлялося раніше, 26 січня у Черкасах у будівлі «Політпросвіти» активісти черкаського майдану оголосили про створення обласної Народної ради, а наступного дня –про утворення міської Народної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x