На боротьбу зі снігом у Черкасах залучили близько 30 одиниць техніки та понад 300 комунальників

На боротьбу зі снігом у Черкасах залучили близько 30 одиниць техніки та понад 300 комунальників

На розчищення міських доріг була залучена вся існуюча техніка. Загалом – близько тридцяти одиниць, з них – 5 комбінованих дорожніх машин, два солерозкидачі, один грейдер, решта – трактори та навантажувачі. А також використано понад 12 тон солі та 8 кубів соляного розчину для обробітку дорожнього покриття.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської міської ради.

– Сіль та соляний розчин використовується задля того, аби не допустити прилипання снігових опадів до асфальту, що під колесами авто за низьких температур згодом перетворюється на крижане покриття. Тоді як снігоприбиральна техніка на добу здійснює кількаразове розчищення снігу, зокрема, у нічний та вечірній час, аби не відбувалось утворення так званих накатів на дорогах. Крім цього, використовується соляно-піщана суміш для посипання пішохідних спусків та доріжок, – пояснює перший заступник директора департаменту-начальник управління житлово-комунального господарства департаменту ЖКК Черкаської міської ради Алла Грохольська.

За її словами, в першу чергу роботи з розчищення снігу здійснюються на головних транспортних артеріях Черкас: магістральних та центральних вулицях, дорогах з інтенсивним рухом.

– Звісно, одномоментно розчистити сніг на всіх дорогах і тротуарах міста ні технічно, ні фізично немає змоги, тим паче, коли цілу добу безперестанку хурделить. Проте у Черкасах ні на мить не зупиняється робота з прибирання міських автошляхів та тротуарів, – відзначила Алла Олександрівна.

А також звернулась до містян з розумінням поставитись до тимчасових незручностей, викликаних несприятливими погодними умовами, і, за можливості, долучитись до прибирання рідного місту від снігу.

Зокрема, це стосується керівників офісних приміщень, організацій та установ різної форми власності, мешканців житлово-будівельних кооперативів, приватного сектора та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x