Голова ОДА відвідав Шполянську районну лікарню

Голова ОДА відвідав Шполянську районну лікарню

Під час перебування з робочим візитом на Шполянщині, Юрій Олегович відвідав районну лікарню імені братів М.С. і О.С. Коломійченків. У супроводі головного лікаря Василя Уманця, обласний керманич оглянув терапевтичне, дитяче та пологове відділення лікарні. Під час спілкування з медпрацівниками Юрій Ткаченко детально цікавився проблемами медицини, найчастішими захворюваннями, методикою лікування та фармацевтичним забезпеченням. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській РДА.

– Ацетонемічний синдром є найбільш розповсюдженим захворюванням серед дітей району, – розповідає завідувач дитячого відділення районної лікарні Ірина Шовкова. – Це явище пов’язане з продуктами харчування, що не завжди відповідають стандартам якості і негативно впливають на організм дитини. Також, лікар-педіатр розказала про не менш часті захворювання лор- та дихальних шляхів.
Так, очільник Черкащини поспілкувався з пацієнтами постраждалими від Чорнобильської катастрофи, відвідав палату для учасників війни та праці та сімейну палату пологового відділення, поцікавився медичним обслуговування учасників АТО.
– Безкоштовне лікування отримують всі учасники антитерористичної операції, – зазначає головний лікар ЦРЛ Василь Уманець. – Крім того, пільгові послуги отримують і родини бійців. Також, при районному військовому комісаріаті запроваджено роботу лікаря-психолога, який надає допомогу всім охочим військовослужбовцям, що повернулись зі сходу України.

По завершенню візиту Юрій Ткаченко позитивно відмітив роботу працівників медичного закладу, відзначив зразкові санітарні умови та проаналізував всі позитивні відгуки пацієнтів.
– Хочу спростувати чутки щодо закриття лікарень, які ширяться в умовах сьогоднішньої адміністративно-територіальної реформи, – зауважив обласний керманич. – Натомість є потреба зміцнити матеріальну базу. Необхідно задуматись про запровадження перинатального центру в Шполянській районній лікарні, щоб доступніше та якісніше надавати медичну допомогу жінкам з патологіями вагітності. Та й узагалі, навіть у складні для держави часи, слід підвищувати рівень підготовки наших медиків і при можливості переймати досвід країн Євросоюзу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x