Валерій Черняк зробив заяву напередодні сесії облради

Валерій Черняк зробив заяву напередодні сесії облради

Голова Черкаської обласної ради наголосив, що відповідальність за проведення сесії і прийняття бюджету несуть також опозиційні депутати.

Про це повідомляє сайт обласної ради.

Сьогодні на пленарному засіданні планується розглянути і затвердити обласний бюджет на 2014 рік.
– Обласний бюджет – це головний фінансовий документ області. Його прийняття чекають тисячі наших жителів, зокрема, освітян, працівників охорони здоров’я, культури та інші. Окрім того, бюджетом передбачається фінансування різних обласних програм, виконання яких дозволяє вирішити сотні і навіть тисячі проблем черкащан, насамперед, в сільській місцевості, – говорить пан Черняк. – Взагалі, бюджетом враховуються потреби не лише певних галузей чи сфер життєдіяльності людей, але і різні соціальні виплати, особливо найбільш вразливим категоріям громадян – інвалідам, пенсіонерам, для яких це, можливо, єдине джерело доходів.

Тому недооцінювати значення прийняття обласного бюджету ми не можемо. Все робимо для того, щоб його проект був розглянутий прозоро, відповідно до процедури і Регламенту обласної ради. Зазвичай він проходить попереднє обговорення в постійних комісіях обласної ради, до складу яких входять представники і більшості, й опозиції. Потім документ розглядають на президії обласної ради за участі спеціалістів Департаменту фінансів облдержадміністрації, розпорядників коштів. Закономірно, що на цих засіданнях відбуваються дискусії, враховуються зауваження, якщо вони конкретні і слушні.

Як мені відомо, на сьогодні жодна з комісій не відхилила проект обласного бюджету і її члени пропонують внести документ до порядку денного сесії. Таке ж рішення прийняли і члени президії.

Можливо, хтось зробить спробу просто заблокувати роботу сесії.
– Такий варіант не можна не розглядати. Гарячі голови вже не раз приводили до стін обласної ради своїх прихильників. Тому звертаюся до всіх лідерів опозиційних партій не порушувати Законів України, не вдаватися до конфронтації. Інакше на вас ляже відповідальність за дії, якщо ті вийдуть за рамки чинного законодавства.
Прийняття бюджету є поштовхом для соціально-економічного розвитку області на весь рік. Цього не треба забувати ні політикам, ні жителям Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x