Воротник: Закон про амністію не вирішує питання протистояння

Воротник: Закон про амністію не вирішує питання протистояння

Депутат міськради Валерій Воротник вважає, що необхідно реабілітувати всіх учасників конфлікту – мітингувальників та міліціонерів та всім разом взятися за відбудову міста та країни в цілому. Про це «Нова Доба» дізналась з його сторінки у «Фейсбуці».

В мене таке відчуття, що незабаром Україна перетвориться не федеративну країну. Опозиція реально не зможе змінити владу на сході країни. Принаймні зараз. Одночасно я на сто відсотків впевнений, що повернути контроль над заходом України Януковичу вже не вдастся. Принаймні не використавши військову силу. Складніше на півдні та в Криму, особливо в Криму. Меджеліс спроможен в лічені години взяти під контроль півострів. Вже знов з різних боків чутно розмову про федералізацію країни. Якщл це унеможливіть громадянську війну – я тільки за. Але, напевне рано чи пізно вся ситуація може привести к югослаському варіанту розвитку подій. Прикро. Те за що боролися покоління патріотів знищується.

Закон про амністію не вирішує питання протистояння. І, навіть, навпаки. Обидві сторони не підуть на поступки. А якщо влада використає силовий варіант, то тут взагалі буде запущено механізм її самознищення. За масштабністтю протеста треба домовлятися. Якщо ні… Віктор Федорович ризикує стати пезидентом донецького анклаву. Бо Захід країни категорично вже не погодиться на поступки владі. Центр буде тримати паузу, але потім качнеться в бік Заходу, бо це відповідатиме настроям більшості громадян. Схід та Південь будуть триматися довше. При тому і федералізація країни неивирішує головного питання. Бо кордон, річ суто формальна. В економічному сесі -катастрофа. При тому тільки суб\’єкти як окремі території, взявши під власний контроль фінанси зможуть мати плюсове сальдо. Всім іншим гаплик. ІДонецьку з Луганськом, і Тернополю з Франківськом. Тому наспавді, країна розвалюється не за метальними, а за суто -економічним чинниками. Харків, Дніпо-Петровськ, Запоріжжа та Черкащина – курки, що несуть золоті яйця. За них і буде точитися боротьба.

Реабілітувати всіх учасників конфлікту, крім тих, хто вчинив тяжкі злочини, як то вбивства, згвалтування, тощо. Причому реабілітація має стосуватися всі сторони конфлікту. І потестувальників і міліцію. Прибрати з вулиць поліцейські сили і одночасно звільнити адмінбудівлі і вулиці. Всім разом стати і порозбирати барикадиі почати відбудовувати зруйноване. Ми поки громадяни однієї країни. Краще ж потиснути один одному руки, пограти разом у футбол, сісти за великий стіл з шинкою з Закарпаття, горілкою з Черкащини, пирогами зі Львоу, караваєм з Дніпопетровщини, оселедцем з Одеси… Чомусь пригадав сьогодні фільми Куштуриці. Протягом п\’ятнадцяти днів ультиматуму миище н будемо схожими на його героїв.

Але в будь-якому випадку, лютий стане визначальним як для країни, так і для окремих особистостей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x