Черкащина буде мерзнути усі вихідні

Черкащина буде мерзнути усі вихідні

Минулої доби на Черкащині спостерігались складні погодні умови: снігопади, хуртовини, посилений вітер. Середній добовий температурний фон був у межах 10-11º морозу, що на 4-5º нижче кліматичної норми.
На погодні умови в Черкаській області впливає потужний антициклон із півночі. На Черкащину продовжують надходити нові порції арктичного повітря – температурний фон продовжує поступово знижуватися.

Про це «Новій Добі» повідомили в ДСНС України в Черкаській області.

Середній добовий температурний фон минулої доби був у межах 10-11º морозу, що на 4-5º нижче кліматичної норми. Вдень максимальна температура повітря досягала 8-9° морозу, сьогодні вночі стовпчики термометрів опускались до 12-14° морозу.

Пік холоду очікується у період 30 січня – 2 лютого, коли середньодобова температура повітря передбачається у межах 17-21° морозу, що на 12-16°нижче кліматичної норми.

Із синоптичної карти видно, що Черкащина знаходиться на межі протистоянь двох різних за властивостями повітряних мас – теплої вологої з півдня, що зумовлює невеликий сніг, та морозної сухої з півночі, що формує аномально холодну погоду. Дискомфорт додає поривчастий вітер, що посилює відчуття холоду, а хуртовини та снігові перемети ускладнюють життєдіяльність населення.

Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій звертається до водіїв та пішоходів, на дорогах утримується ожеледиця, будьте уважні та обережні. Незважаючи на те, що на водних об’єктах області відбувається посилення льодових явищ, товщина льоду місцями не достатня для безпечного виходу на нього.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x