Понад 2 тисячі уманчан щороку здають кров для порятунку чужих життів

Понад 2 тисячі уманчан щороку здають кров для порятунку чужих життів

«Спасибі за порятунок мого життя» – таке гасло Всесвітнього дня донора крові 2015 року, який щорічно відзначається 14 червня. З цієї нагоди Уманська міська лікарня № 3 та міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста організували зустріч з донорами, реципієнтами та медичними працівниками.

В цей день висловлюють особливу вдячність донорам крові, які щодня рятують людські життя, і закликають більше людей добровільно і регулярно здавати свою кров для хворих і постраждалих.
Про це «Нова Доба» дізналася в обласній організації Товариства Червоного Хреста.

Не зважаючи на досягнення сучасної медицини, повноцінної заміни крові немає, тому бувають ситуації, коли без донорської крові не врятувати життя людини.

В Уманське відділення станції переливання крові більше 2-х тисяч жителів міста та району щорічно приходить, щоб поповнити запаси крові для тих, кому вона вкрай необхідна.

Учасники зустрічі підвищили обізнаність про необхідність безпечної дачі крові, висловили подяку донорам, які добровільно і безоплатно дарують свою кров для порятунку життя інших людей.

Головний лікар міської лікарні № 3 І. Клименко розповів про сьогодення служби крові, її досягнення, проблеми та перспективи. Голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста В. Чорна акцентувала увагу присутніх на пропаганді безоплатного донорства серед населення,студентської молоді. Донори крові А. Коваленко, В. Семенчук, О. Поляченко поділилися баченням розвитку донорства, внесли свої пропозиції щодо його покращення, подякували за надану можливість поспілкуватись.

В ході зустрічі донорам крові О. Рибаку та В. Ніколенку вручено посвідчення Почесного донора України, а найактивнішим донорам крові і плазми – С. Белінському, Г. Поліщук, А. Глєбову, А. Глуховському, В. Кисілю, С. Яворській, В. Семенчуку – подяки, грамоти, подарунки від міської лікарні та міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста.

Якщо кожна людина бодай один раз в життя здасть кров для потреб хворих, проблема в донорській крові буде вирішена назавжди. Пам’ятаймо про це.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x