Сухі сніданки для дітей шкідливі для здоров\’я!

Сухі сніданки для дітей шкідливі для здоров\’я!

Таких висновків дійшла Всесвітня глобальна федерація споживчих організацій. В доповіді фахівців продаж сухих сніданків для дітей засуджується, оскільки вони містять небезпечні для здоров\’я людини інгредієнтів. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Держспоживінспекції України в черкаській області.

В результаті досліджень, проведених фахівцями у 32 країнах, з’ясувалося, що рівень вмісту цукру та солі в сухих сніданках для дітей, в тому числі й серед лідерів ринку – Kellogg\’s та Nestlé, неприпустимо високий, значно більший, ніж у морозиві чи смажених пончиках, вкритих цукровою глазур\’ю.

Дослідження також показали, що вміст солі у рисових пластівцях торгової марки Kellogg\’s (Kellogg\’s Rice Krispies), та у пластівцях торгової марки Nestlé (Nestlé Chocapics), які на момент дослідження, реалізовувались в Аргентині, був таким же високим, як у морській воді.

У звіті фахівців йдеться й про те, що разом із відображенням на картонних упаковках героїв мультфільмів та іграшок для привернення дитячої уваги, виробники також адресуються до батьків, запевняючи їх щодо натуральних та оздоровчих якостей продукції. І це не зважаючи на височенний вміст цукру та солі. В очі кидається зображення та повідомлення на упаковках як намір допомогти у свідомому придбанні, оскільки товар «вільний від жирів» (fat free) або «схвалений батьками» (approved by parents).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x