Уманчани не платять за тепло

Уманчани не платять за тепло

Заборгованість населення перед КП «Уманьтеплокомуненерго» станом на 01.01.2014р. складає 6 мільйонів 871 тисяча гривень. грн. Про це «Новій Добі» повідомили у виконавчому комітеті Уманської міської ради.

Основним постачальником теплової енергії в м. Умань є КП «Уманьтеплокомуненерго». Підприємство експлуатує 30 котелень, з яких: 23 працює на газовому паливі, 7 – на твердому. В них встановлено 71 котел, з яких: 57 газових, 14 на твердому паливі; теплопродуктивністю від 0,1 Гкал/год. до 100Гкал/год, з терміном експлуатації від 2-х до 34-х років. Також підприємство експлуатує 18 ЦТП та 73 км теплових мереж.

Директор КП «Уманьтеплокомуненерго» Юрій Гуртовенко зазначає, що наразі фінансове становище підприємства досить важке. Це зумовлено низьким рівнем оплати за спожите тепло населенням, не відшкодованою державою різницею в тарифах, накладеними штрафними санкціями за несвоєчасну оплату за спожитий природний газ.

Заборгованість населення станом на 01.01.2014р. з урахуванням заборгованості за минулий період складає 6 871 тис.грн.

З боржниками підприємство «воює» через суд. Так, протягом 2013 року Уманського міськрайонного суду було подано позовні заяви 33 фізичних, та 12 юридичних осіб. Крім того укладено 12 договорів про реструктуризацію заборгованості за спожиту теплову енергію.

Також боржникам було надано 6 318 попереджень про добровільну сплату заборгованості за опалення. Періодично на під’їздах будинків вивішуються списки боржників із зазначеними сумами боргу по квартирах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x