Понад 80 тисяч дітей планують оздоровити цього літа в області

Понад 80 тисяч дітей планують оздоровити цього літа в області

На Черкащині в літній період планується охопити послугами оздоровлення та відпочинку понад 81 тисячу дітей. Поміж них і близько 47 тисяч дітей пільгових категорій. Про це повідомив заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль під час всеукраїнської селекторної наради з питань оздоровлення і відпочинку дітей у 2015 році. Її провів заступник міністра соціальної політики України – керівник апарату Віктор Іванкевич.
Основною специфікою оздоровлення дітей у цьому році, за словами заступника міністра, є те, що слід забезпечити відпочинок не лише пільгових категорій, але й дітей учасників АТО, дітей тимчасово переміщених осіб. Віктор Іванкевич зазначив, що цьогоріч на ці цілі з місцевих бюджетів виділено 510 млн грн, що на 39 млн грн більше, ніж торік. «Нова Доба» про це дізналася в ОДА.
На Черкащині серед пільгових категорій оздоровляться: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування – 1641 (100%) (оздоровлено вже 184 дитини); діти-інваліди – 1335, з яких вже оздоровилися 270; з багатодітних та малозабезпечених сімей – 11423 (оздоровлено наразі 1082 дитини); також чорнобильці, талановиті та обдаровані діти, безпритульні та бездоглядні інші.
– Окрему увагу приділено й оздоровленню дітей внутрішньо переміщених осіб – таких 604, – зазначає Віталій Коваль, – з яких вже оздоровлено 36. Також відпочинуть діти, батьки яких загинули чи постраждали, або беруть участь у проведенні АТО – 293 дитини, з них наразі оздоровлено 84.

У цілому на проведення оздоровчої кампанії в області заплановано використати 19 096,4 тис грн, зокрема: майже 5 мільйонів – з обласного бюджету, з місцевих – близько 6 мільйонів гривень.
Як повідомляє начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський, послуги оздоровлення та відпочинку дітей надаватимуть цього літа такі заклади: позаміські (стаціонарні) – 18, санаторного типу – 3, з денним перебуванням – 600, праці та відпочинку – 187, наметові містечка – 3.
У першій декаді червня вже працюють 8 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку.

На жаль, не зможуть оздоровитися та відпочити діти в трьох стаціонарних закладах Черкащини: ДОЗ «Пролісок» (Лисянський р-н, с. Бужанка) – у зв’язку з капітальним ремонтом та заміною водогінних, стічних труб; «Дивограй» (Канівський р-н., с. Ліпляве) – через відсутність коштів із місцевого бюджету на капітальний ремонт закладу; «Олімпія» (Шполянський р-н., с. Кримки) – оскільки там перебувають сім’ї вимушено переселених осіб з окупованих територій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x