На Черкащині викрили виробництво алкогольного фальсифікату

На Черкащині викрили виробництво алкогольного фальсифікату

Виготовлення фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв здійснювали троє черкасців на території гаражного кооперативу. Виробництво «горілки» та «коньяку» відбувалось шляхом додавання до водно-спиртової суміші, різного роду хімічних інгредієнтів для покращення смакових якостей та барвників – для зміни кольору. За словами фахівців, така суміш може становити загрозу для життя та здоров’я людей. Про це «Новій Добі» повідомили Головному управлінні Міндоходів у Черкаській області.

– Збували готову «продукцію» на території Черкас та області, – каже начальник оперативного управління Головного управління Міндоходів у Черкаській області Ігор Щерб.

Він розповів, що під час обшуків на території кооперативу виявлено та вилучено понад 2 тис. прозорих п’ятилітрових пластикових пляшок, заповнених прозорою рідиною з характерним запахом спирту загальною ємністю понад 10 тон; лікеро-горілчані напої в асортименті виробництва (згідно етикеток) ТОВ «Національна горілчана компанія» та ТОВ «Золотоніський лікеро-горілчаний завод «Златогор» в скляних пляшках у кількості понад 2,5 тис. пляшок; грошові кошти від реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв. Вилучено й обладнання для виготовлення фальсифікату, а також автомобілі «ВАЗ 2115», «Kia Optima», фургон «Nissan Primastar», які використовувалися у незаконній діяльності.

Загалом вилучено товарно-матеріальні цінності орієнтовною вартістю 900,5 тис. гривень.
Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України матеріали перевірки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення – незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Наразі вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків та притягнення винних осіб до відповідальності.

Довідково: Торік на Черкащині виявлено та припинено діяльність 12 незаконних виробництв алкогольного фальсифікату. Із незаконного обігу вилучено товарно-матеріальні цінності на 18 млн.грн., у тому числі лікеро-горілчану продукцію на суму 435,3 тис. грн., спирт на суму 1,8 млн.грн., тютюнові вироби на суму 256,4 тис. грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x