Морози покидають Черкащину

Морози покидають Черкащину

Антициклон, який вже більше 10 діб утримує на Черкащині аномально холодну погоду, починає відступати. Як запевнив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, в другій половині цього тижня на погоду регіону впливатиме циклон з північного заходу, тому встановиться західно-східний перехід повітряних мас, і на Черкащині пануватиме більш тепле та вологе атлантичне повітря.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Завдячуючи потужному антициклону, минулими днями на Черкащині утримувався аномально-високий атмосферний тиск – 777 мм ртутного стовпчика при нормі цього періоду – 754 мм. Варто зазначити, що найвище значення на Черкащині було зафіксоване у 1977 році і дорівнювало 778 мм ртутного стовпчика.

На ранок 3 лютого глибина промерзання ґрунту на заході області становить 4-23 см, на сході – 43-47 см. З початку похолодання мінімальна температура ґрунту на глибині 3 см знижувалася до 2-8° морозу, а на Лівобережжі та Чигиринщині до 11-13° морозу, наближаючись до критичної температури вимерзання слаборозвинених рослин озимої пшениці та ячменю.

Морозна погода сприяла замерзанню водойм. На Кременчуцькому водосховищі льодовий покрив суцільний з товщиною 16-20 см, що вважається безпечною товщиною для перебування людини на льоду; на малих та середніх річках – від 5 до 20 см.

За прогнозом, вже 4-5 лютого вдень температура не опускатиметься нижче -1-6º морозу, проте вночі збережуться помірні морози 11-16º. 6-7 лютого вночі -8-13º, вдень 0..-5º. Опадів у цей період не прогнозується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x