У Шевченківському заповідникові новий гендиректор

У Шевченківському заповідникові новий гендиректор

Василь Тулін, який до цього працював першим заступником генерального директора Шевченківського національного заповідника в Каневі, нині очолить цей заклад. Нового керівника колективу представив міністр культури України Леонід Новохатько, який відвідав заповідник у рамках робочої поїздки на Черкащину. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

За словами Міністра, серед головних переваг нового гендиректора є те, що він місцевий житель й, відповідно, вболіватиме за свій край, має культурологічну освіту та досвід роботи на керівних посадах. Із ним підписали контракт на 5 років.

– Кадрові питання – завжди складні, – сказав Леонід Новохатько. – Достатньо часто буває так, що оригінальне рішення теж завершується успіхом. Втім, при цьому мають бути загальні принципи. На моє глибоке переконання, національними банками у всіх країнах світу повинні керувати тільки фінансисти і банкіри, у їдальні – кухарі… Так і у музеї чи в цілому в галузі культури мають працювати фахівці цієї справи. Музей Тараса Шевченка в Каневі можна назвати музеєм номер один в країні, відповідно ми повинні ставити найвищу планку до кадрів. Василь Іванович прийшов працювати директором у достатньо непростий час – за місяць до 200-літнього ювілею Тараса Шевченка. Та в нас є всі підстави для того, щоб до цього штурвалу на нинішній фінішній прямі став досвідчений капітан і господарник, науковець і культуролог водночас.

Новий керівник повідомив, що нова посада цілком відповідає його покликанню і поділився планами, які він збирається втілити в життя на новій посаді:

– Зараз ми розпочинаємо оформлення внутрішнього інтер’єру Козацької церкви, там фахівці працюють над іконостасом, розробили концепцію дорожніх знаків по всій Черкаській області до 200-літнього ювілею Великого Кобзаря. Нині працюємо над оформленням трьох виставкових залів, один з яких уже фактично готовий. У них на прохання відвідувачів будуть представлені експонати з попередньої колекції.

Довідково: Василь Тулін розпочинав свій шлях із посади директора сільського будинку культури. Закінчив Канівське училище культури і мистецтв, а також Київський державний інститут культури імені О. Корнійчука (нині це Київський національний університет культури і мистецтв). Тривалий час працював директором та заступником директора з навчальної роботи Канівського училища культури і мистецтв, а також генеральним директором, власне, Шевченківського національного заповідника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x