Черкаські фіскали нагадали підприємцям про новації з 1 липня 2015 року

Черкаські фіскали нагадали підприємцям про новації з 1 липня 2015 року

Учора в ГУ ДФС у Черкаській області відбувся skypе – зв’язок з підприємцями Черкас, Умані, Золотоноші та Шполи на тему запровадження з 1 липня РРО для ФОП-спрощенців 3 групи та особливостей продажу пива і інших алкогольних напоїв з цієї дати. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Із місцевими студіями спілкувались начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк, заступник начальника відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок Олексій Ковіта та завідувач сектору комунікацій Олена Заскальна.
У заході взяли участь 76 підприємців.

Більшість з них цікавили практичні аспекти продажу пива та застосування реєстраторів розрахункових операцій. Втім ряд порушених питань стосувався доцільності запровадження РРО, технічних проблем їх використання, високої вартості апаратів та послуг ЦСО, а також значної вартості ліцензій на оптовий продаж пива та неминучості зростання внаслідок цього ціни на цей напій.
Крім спілкування з фахівцями головного управління підприємці та лідери громадських підприємницьких організацій скористались можливістю і наживо поспілкувались і почути одне одного. Також сьогодні відбувся запис відео консультацій щодо новацій для підприємців з 1 липня.

Розповідаючи про особливості продажу пива, інших алкогольних напоїв, а також тютюнових виробів з 1 липня 2015 року, начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Черкаській області Дмитро Анголюк наголосив: «Основним є те, що з 1 липня 2015 року пиво віднесено до алкогольних напоїв. Підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю пивом – алкогольним напоєм, повинні завчасно придбати відповідну ліцензію та реєстратори розрахункових операцій. Розрахунки з покупцями за продане пиво у необхідно проводити у спеціальному приміщенні (магазині)». Водночас він відмітив, що безалкогольне пиво не оподатковується акцизним податком і продається без ліцензії і без РРО.

Також Д.Анголюк поінформував, що з 1 липня вводяться нові акцизні марки і нагадав про необхідність відображати у фіскальному чеку акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів.
«Основна тема нововведень до законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій – це поступове запровадження РРО для підприємців – спрощенців», – наголосила завідувач сектору комунікацій Олена Заскальна. Вона нагадала, що за чинними наразі законодавчими нормами з 1 липня 2015 року РРО застосовуватимуть підприємці – платники єдиного податку 3 групи, а 1 січня 2016 року – і підприємці – платники єдиного податку 2 групи.
При цьому під вимогу про обов’язкове застосування реєстраторів підпадають лише ті платники єдиного податку, які приймають оплату готівкою, або за допомогою банківських платіжних карток. Якщо ж оплата проводиться через касу банку, то для продавця вона є безготівковою і не вимагає застосування РРО.

За підрахунками обласних фіскалів, з 1 липня на розрахунки через РРО повинні перейти 843 підприємці – єдинники 3 групи. Втім на сьогодні РРО зареєстрували лише 52 з них. А з 1 січня 2016 року РРО будуть застосовувати 1546 підприємців – єдинників 2 групи Черкаської області. Жоден такий платник касовий апарат досі не зареєстрував.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x