На початку липня в області відбудеться фестиваль «Холодний Яр»

На початку липня в області відбудеться фестиваль «Холодний Яр»

Із 3 до 5 липня в с. Грушківка Кам’янського району проходитиме просвітницький захід – Всеукраїнський фестиваль нескореної нації «Холодний Яр».
Ініціаторами проведення є громадські організації патріотичного спрямування: ВМГО «Національний Альянс», ВМГО «Сокіл», Пласт-станиця Черкаси, ГО «Самооборона Майдану» – при підтримці обласної державної адміністрації.
– Ми проводимо його з метою національно-патріотичного виховання молоді та з урахуванням історичної значущості урочища Холодний Яр в історії визвольної боротьби за незалежність України, – коментує заступник голови ОДА Віталій Коваль.

Розпочнеться він 3 липня – в день великої перемоги над Хозарією князя-русича Святослава Ігоревича. У цілому кожен день фестивалю буде присвячено різним історичним періодам: 3 липня – Русі; 4 липня – Козаччині, Холодноярській республіці; 5 липня – УПА та війні на Сході України. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.
Протягом трьох діб гості та учасники фестивалю зможуть відвідати гутірки-дискусії з відомими політиками, громадськими діячами, учасниками АТО, Майдану; відбудуться спортивні змагання, вечори поезії, фаєр-шоу, ярмарки, виставки, мандрівки Холодним Яром та ін.
Співголова організаційного комітету від ВМГО «Національний Альянс» Зоя Бойченко розповідає, що під час фестивалю гості зможуть переглянути фільми про українські визвольні змагання.

– Перший фільм: «Холодний Яр. Воля України або смерть», – каже пані Зоя, – про черкаських героїв визвольної боротьби на початку ХХ ст., а ще «Хроніка Української повстанської армії 1942-1954 років». Також на Черкащину завітає відомий режисер Михайло Іллєнко та презентує фронтові фільми сучасної війни.
Серед відомих гуртів на фестивалі будуть: «Гайдамаки», «Тінь сонця», Кораллі, Фіолет, Веремій, черкащанин Олексій Юрін, який презентує джазову поезію, та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x