Врятувати «Азот», щоб зберегти робочі місця черкащан, просять міська влада та профспілки Черкас

Допомогти зберегти черкаський «Азот» та тисячі робочих місць на цьому підприємстві просять очільника Уряду Арсенія Яценюка в Черкасах. Відповідне звернення за підписом міського голови Сергія Одарича, голови Федерації профспілок області Петра Шевченка та голови організації роботодавців Володимира Ходака відправили днями до Прем’єр-міністра України.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Як ідеться у листі, ПАТ «Азот» нині найбільше хімічне підприємство нашої країни, яке забезпечує випуск азотних мінеральних добрив.

«Припинення газопостачання на підприємство призведе до значних наслідків економічного, соціального та фінансового характеру для міста Черкаси та всього регіону. Існує екологічна проблема, підприємство буде вимушене зупинити очищення стічних вод всього міста. Оскільки, крім виробництва продукції, газ використовується цехом промислової очистки стічних вод.

У разі зупинення виробництва, підприємство вимушено буде скоротити 4500 працівників.

Вивільнення такої кількості працівників спричинить соціальну напругу в регіоні, збільшить навантаження на місцевий, державний бюджети та призведе до значного скорочення або ж повного припинення відрахувань єдиного соціального внеску.

Враховуючи вищевикладене, просимо втрутитися в ситуацію та сприяти підприємству працювати на повну потужність», − зазначають у тексті звернення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x