В УДПУ обговорили актуальні питання міжнаціональної та міжконфесійної згоди в Україні

В УДПУ обговорили актуальні питання міжнаціональної та міжконфесійної згоди в Україні

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини за участю провідних фахівців-юристів з Києва, науковців, представників громадських та релігійних організацій відбулося засідання круглого столу на тему «Правові та етичні аспекти міжнаціональної та міжконфесійної злагоди». Про це «Нова Доба» дізналася в УДПУ ім. Павла Тичини.
Із вітальними словами та побажаннями плідної роботи до учасників круглого столу звернулися ректор Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, доктор педагогічних наук, професор Олександр Безлюдний та проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат історичних наук, доцент кафедри загальної історії Владилена Сокирська.
Предметом цікавого й всебічного обговорення стали актуальні для сьогодення правові та релігійні питання, які мають привести Україну до міжнаціональної та міжконфесійної злагоди.

Доповідачі круглого столу – доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України, заслужений юрист України Василь Костицький, доктор юридичних наук, професор кафедри історії права та держави юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро Захарченко, кандидат юридичних наук, асистент кафедри історії права та держави юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іванна Мацелюх – визначили важливі складові теолого-соціологічного розуміння права, сутність історико-правових проблем міжнаціональних відносин в Російській імперії та взаємин церкви і держави.

В УДПУ обговорили актуальні питання міжнаціональної та міжконфесійної згоди в Україні
В УДПУ обговорили актуальні питання міжнаціональної та міжконфесійної згоди в Україні

Зацікавило присутніх і питання паломництва до Умані, з яким виступив помічник головного Рабіна Об’єднання іудейських громад України Геннадій Білорицький. Актуальні питання державно-конфесійних відносин в Україні у своєму виступі окреслив виконавчий директор громадської організації «Інститут релігійної свободи» Максим Васін. Не менш важливою є і участь громадських організацій у вирішенні проблем міжнаціональних та міжконфесійних відносин, – стверджував у своїй доповіді голова Громадської ради при виконавчому комітеті Уманської міської ради Володимир Сивак. Державний нотаріус Уманської державної нотаріальної контори Людмила Дашицька розповіла про вплив туризму на міський бюджет, наголосивши, що нині можливості Умані та її туристичний потенціал використовується недостатньо.
Наприкінці наукового зібрання доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАПрН України, заслужений юрист України Василь Костицький наголосив на тому, що свобода виборюється мудрістю, й побажав УДПУ імені Павла Тичини стати базовим начальним закладом для подальшого обговорення правових та етичних аспектів міжнаціональної та міжконфесійної злагоди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x