З початку року на Черкащині легалізували майже півтори тисячі робочих місць

З початку року на Черкащині легалізували майже півтори тисячі робочих місць

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання. Сплата обов’язкових платежів від цієї суми дозволяє зарахувати стаж для гарантування державою соціальних виплат.
На жаль, тіньові процеси у сфері виплати заробітної плати на Черкащині набули особливого поширення, а проблема боргів із виплати зароблених коштів існує не один рік. Деякі підприємства затримують виплату зарплати, нараховують та виплачують її менше законодавчо встановленого рівня, дехто взагалі виплачує «в конвертах». Керівники цих підприємств свідомо ігнорують вимоги законодавства про працю. Шкода, що зазвичай працівники теж займають мовчазну погоджувальну позицію, боячись втратити місце роботи і зарплату в роботодавця. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті соціального захисту ЧОДА.

Органами соціального захисту населення з метою виявлення тіньової зайнятості та легалізації заробітної плати в містах та районах нашої області створено робочі групи, представники яких з початку поточного року на 124 засіданнях заслухали 921 керівника підприємств та виявили 362 порушення оплати праці. Підсумком проведеної роботи стало узаконення 1368 робочих місць та підвищення рівня оплати праці 1309 особам. У свою чергу, органами Державної фіскальної служби області за цей період легалізовано 1873,3 тис грн доходів та донараховано 281 тис грн податку на доходи фізичних осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x