Черкаські письменники обрали собі нового голову

Черкаські письменники обрали собі нового голову

Ним став поет-гуморист зі Сміли Володимир Ткаченко.

Обирали нового очільника на засіданні Черкаської обласної організації спілки письменників України, яке відбулося на початку цього тижня.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Із 45 членів спілки на засідання прийшло 35. Кандидатур було дві: Володимир Ткаченко і Юлія Гончар. Пані Юлію, кандидата філологічних наук, викладача Черкаського Національного університету ім. Б. Хмельницького, до письменницьких лав прийняли зовсім недавно – торік. Нині вона очолює молодіжне крило при обласній організації СПУ– літературне об’єднання ім. В. Симоненка. Голоси розподілилися так: 21 – за Ткаченка, 14 – за Гончар.

На посаду голови письменники пропонували Сергія Левченка й Василя Пахаренка, але ті взяли сомовідвід. На засіданні був присутній колишній заступник голови обласної організації НСПУ, Симоненківський лауреат, а нині – народний депутат України Леонід Даценко. Він пообіцяв, що черкаській спілці НСПУ допомагатиме «і матеріально, й духовно».

На засіданні порушувалося й питання про обласне державне видавництво, яке могло б розміститися в Будинку політпросвіти. Колись таке письменницьке видавництво – «Сіяч» – було, але завдяки старанням влади благополучно згинуло кілька років тому.

Нагадаємо: керівника черкаських письменників Валентину Коваленко було обрано головою обласної ради.
Володимир БЕЗУГЛИЙ, фото автора

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x