Портрет Шевченка з повітряних кульок зробили в черкаській школі

Портрет Шевченка з повітряних кульок зробили в черкаській школі

Оригінальний портрет Кобзаря з’явився в Черкаській загальноосвітній школа І-ІІІ ступенів № 25 напередодні святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Розмір картини 4,5х2,5 метри, а виконана вона з невеличких повітряних кульок. Про це „Новій Добі” повідомив власний кореспондент.

Картина складається понад 2 тисяч невеличких повітряних кульок, прикріплених до твердої основи. За словами творця мистецького твору, на його виготовлення знадобилося близько тижня. Залучали до творчої роботи і дітей, і їхніх батьків.

– Задумка створити таку картину з’явилася ще з місяць тому, – розповідає винахідник ідеї і виконавець проекту вчитель трудового навчання Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 25 Черкаської міської ради Черкаської області Ірина Бичок. – В Інтернеті бачила багато різних плакатів, написів з кульок і подумала: „А чому б не створити цілу картину”. Директор школи Ольга Анатолівна Кочмар та заступник директора з виховної роботи школи Ліда Миколаївна Мисько мене підтримали і порадили залучити до цієї роботи дітей. Але особливо впрошувати нікого не довелося. Від охочих надути хоча б одну кульку і прикріпити її просто відбою не було.

Портрет Шевченка з повітряних кульок зробили в черкаській школі

Як і кожний майстер, своєю роботою талановитий учитель не задоволена, оскільки втілити вдалося лише частину того, що хотілося б.

– Картину хотілося б зробити ширшу метра на 2 і вищу метра на півтора, – пояснює Ірина Анатолівна. – Задумка була така: посередині сидить Шевченко-солдат на засланні і мріє про Україну. З одного боку ще мав бути вітряк, а з іншого – кілька хаток. Зверху не вистачило місця для напису „А я дивлюся і серцем лину в тихий садочок на Україну…”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x