Митрополит Іоан зустрівся з першим заступником начальника генерального штабу ЗС України

Митрополит Іоан зустрівся з першим заступником начальника генерального штабу ЗС України

16 червня 2015 року відбулася зустріч голови Синодального відділу військового духовенства митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана з першим заступником начальника генерального штабу ЗС України генерал-полковником Геннадієм Воробйовим.

Під час зустрічі сторони обговорили питання діяльності військового священства у лавах Збройних сил України, зокрема можливості звершення пастирської діяльності мобілізованими священиками за межами підрозділів своє дислокації.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській єпархії УПЦ КП.
Також владика Іоан запропонував керівництву Сухопутних військ звершувати організовані паломництва до Холодного Яру, який є відомим українським історичним центром, де у 30-х роках XVIII століття в період гайдамаччини була організована Холодноярська Січ. В історію Холодний Яр ввійшов також гайдамацькою Коліївщиною 1768 року на чолі із запорізьким козаком Максимом Залізняком і сотником Іваном Гонтою. У 1918 році на Чигиринщині з центром у Холодному Яру діяли загони, які боролися проти денікінців (революційний комітет «Чигиринська республіка» під проводом Свирида Коцура), і повстанські загони прихильників УНР, що вели боротьбу проти радянської влади. У роки Другої світової війни діяла дивізія УПА Холодний Яр.

Дякуючи генерал-полковнику Генадію Воробйову за активну роботу на благо Батьківщини, митрополит Іоан передав благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та нагородив його орденом Святого Архістратига Божого Михаїла.

Митрополита Іоана супроводжував військовий священик Тарас Мельник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x