Черкащани вшанували Генія українського народу

Черкащани вшанували Генія українського народу

У Черкаській районній державній адміністрації 6 березня відбувся літературно-мистецький захід, присвячений 200-річчю від дня народження славетного Тараса Григоровича Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Святковий концерт розпочали піснею на слова Миколи Негоди та музику Миколи Плашкевича «Тарасова Мати» у виконанні народного аматорського ансамблю «Жайвір». Пролунав переспів під бандуру Маріанни Гаврилків із Червонослобідської дитячої музичної школи, яка виконала пісню на слова Тараса Шевченка «Зоре моя вечірняя».

До вітального слова було запрошено першого заступника голови райдержадміністрації Миколу Степанченка, який привітав усіх із 200-ю річницею від дня народження Пророка та Генія українського народу. Микола Васильович наголосив, що 2014 рік було оголошено Роком Тараса Шевченка в Україні, що свідчить про велику увагу та шану держави до цієї знаменної події.

На завершення урочистого заходу Іван Демченко виконав пісню з репертуару Василя Зінкевича «Шлях до Тараса», а під позивні знаменитого «Реве та стогне Дніпр широкий» увесь зал піднявся аби вшанувати найуславленішого з представників українського народу і української духовності – Тараса Григоровича Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x