У Черкасах обговорили проблеми інтеграції ромів

У Черкасах обговорили проблеми інтеграції ромів

За круглим столом на тему «Реалізація Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року», який відбувся в облдержадміністрації, представники влади, громадських організацій ромів та представників Міжнародного фонду «Відродження» обговорили проблеми інтеграції ромського етносу в українському суспільстві. «Нова Доба» про це дізналася в ОДА.

На заході представники Міжнародного фонду «Відродження» презентували звіт за результатами громадської перевірки виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромів за 2014 рік. Менеджер Ромської програмної ініціативи Міжнародного фонду Олександр Шваюн повідомив, що в рамках реалізації проекту моніторинг було проведено в 6 областях України, зокрема у Полтавській, Черкаській, Волинській, Закарпатській, Дніпропетровській та Одеській. За результатами досліджень в Черкаській області виявлено найкращі показники, але й вони ще далекі від задовільного рівня.

Крім того, учасники заходу обговорили налагодження взаємодії органів влади та ромської громади, проблемні питання щодо стосунків правоохоронних органів і ромів, освіти, взаємодії з центром зайнятості, охорони здоров’я.
– Сьогодні продовжує формуватися нова українська нація й інтеграція в українське суспільство ромської спільноти – важливе завдання у першу чергу для влади. Крім того, для ромів важливо активно представляти свої інтереси в державі, – зауважив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Сергій Пасічник.

Для цього він запропонував утворити робочу групу, яка буде працювати над підготовкою змін до Плану заходів із врахуванням конкретних потреб ромів, обговоренням актуальних питань щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини в області в період до 2020 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x