Децентралізація: черкащани вчилися долати стереотипи

Децентралізація: черкащани вчилися долати стереотипи

Сьогодні в Черкасах відбувся інформаційний семінар «Подолання стереотипів стосовно децентралізації на основі кращих іноземних практик та українських законодавчих ініціатив», організований Українським інститутом міжнародної політики (УІМП) за підтримки National Endowment for Democracy (NED) та участі представників Черкаської ОДА, Черкаської обласної ради та експертів місцевого «Офісу реформ».

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби»

Під час семінару були висвітлені теми міжнародного досвіду реформи з децентралізації влади, нова система повноважень та підзвітності місцевих органів влади в Україні, нова архітектура місцевих фінансів – перерозподіл місцевих та загальнонаціональних податків, а також ресурсна база для виконання нових повноважень органами місцевого самоврядування.
Про особливості впровадження реформи представникам сільських, селищних, районних рад та районних адміністрацій Черкащини, а також сільським головам розповідали експерти з Києва: представник Міністерства Регіонального розвитку, будівництва та житлового-комунального господарства України Лідія Євтушенко, координатор групи транскордонного та міжрегіонального співробітництва Платформи громадянського суспільства Договору про асоціацію Україна-ЄС Ростислав Томенчук, експерт Українського інституту міжнародної політики Надія Афанасьєва та кандидат наук з державного управління, експерт з місцевих фінансів та бюджетних відносин Яніна Казюк.
Представники місцевої влади та органів місцевого самоврядування мали можливість поставити питання та подискутувати зі столичними й черкаськими експертами.

Децентралізація: черкащани вчилися долати стереотипи

Крім того, присутні змогли за допомогою он-лайн включення поспілкуватися з експертом програми співпраці ЄС Польща-Саконія 2014-2020 Томашем Хорбовскі, директор Фонду міжнародної солідарності, Інформаційний центр для місцевої влади Республіки Молдова.
Говорили про повноваження старости, особливості законодавчих новацій в сфері місцевого самоврядування та визначення власних та делегованих повноважень місцевих громад.
Нагадаємо, що 25-го червня відбудеться чергова сесія Черкаської обласної ради, на якій депутати мають проголосувати за ухвалення перспективного плану об’єднання територіальних громад. На сьогодні перспективні плани «проголосовані» в 11 областях: Дніпропетровській, Житомирській, Хмельницькій, Херсонській, Миколаївській, Рівненській, Луганській, Донецькій, Харківській, Полтавській та Чернігівській.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x