Жителі Драбівщини й Золотоніщини хочуть об’єднатися в громади, виходячи за нинішні межі районів

Жителі Драбівщини й Золотоніщини хочуть об’єднатися в громади, виходячи за нинішні межі районів

Днями голова обласної ради Валентина Коваленко зустрілася з представниками ряду населених пунктів Драбівського і Золотоніського районів. Зокрема, сіл Ленінське, Радгоспне, Мехедівка і Вершина Згарська Драбівського району та сіл Зорівка, Чернещина, Кривоносівка, Лукашівка, Хрущівка і Синьооківка Золотоніського. Про це «Нова Доба» дізналася в обласній раді.

Вони надали голові обласної ради документи, що засвідчують бажання жителів названих сіл добровільно, як передбачено Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», увійти до однієї територіальної спільноти з центром у Зорівці. Представники сіл не просто усно заявили про таку готовність до змін, але і аргументували свої бажання економічними висновками, обґрунтували свої рішення. Окрім того, вони переконані, що після адміністративно-територіальної реформи така громада як основа територіального устрою буде спроможна забезпечувати свої повноваження в рамках децентралізації влади.

– Візит представників цих сіл і їхнє бачення добровільного об’єднання ще раз наштовхнув мене на думку, що депутати обласної ради правильно вчинили на попередній сесії, не проголосувавши запропонований перспективний план об’єднання громад, адже практично той варіант не був узгоджений з громадами, – підкреслила голова обласної ради. – А зараз ми спостерігаємо, як включилися до обговорення і формування різних варіантів об’єднання безпосередньо жителі та актив громад. Тобто, на разі процес пішов і люди є безпосередніми учасниками цих подій. Зазначу, що до цих пропозицій прислуховується влада. Тобто, так і має бути.

За словами голови обласної ради, майбутня сесія обласної ради, що має відбутися 25 червня, повинна підтримати перспективний план об’єднання громад, адже він пройшов ретельне обговорення і в основному отримав розуміння жителів області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x