Жашківщина готова до посівної

Жашківщина готова до посівної

Про це свідчать результати наради, проведеної першим заступником голови районної державної адміністрації Петром Синчаком. Сільськогосподарські підприємства району проводять підготовку комплексу весняно-польових робіт.
– Навесні такий технологічний процес, як підживлення, дозволяє рослинам краще почати вегетацію і сформувати потрібну вегетативну масу. Тому досить важливою є розробка стратегії удобрення озимих азотними добривами, сіркою, регуляторами росту, мікроелементами тощо, що забезпечить їх високу продуктивність, – зауважив Петро Леонідович, розпочинаючи нараду.

Про це «Новій Добі» повідомили у Жашківській райдержадміністрації.

Начальник агропромислового розвитку РДА Валентина Троян повідомила, що наразі озимина має непогані показники проростання, в господарствах проводяться роботи з закупівлі необхідних ресурсів (мінеральні добрива, насіння, засоби захисту рослин), накопичуються паливо-мастильні матеріали, йде підготовка насіння ярих культур до весняної сівби, контролюється стан озимих.

Згідно з оперативною інформацією щодо фінансово-кредитної підтримки сільськогосподарських підприємств, 55 % обігових коштів уже витрачено на закупівлю матеріально-технічних ресурсів, і ця робота продовжується.

Виходячи з вищезгаданого, галузь рослинництва району у 2014 році зорієнтовано на інтенсифікацію, оснащення високопродуктивною технікою, застосування перспективних сортів та гібридів, покращення сировини для посівів, впровадження інтенсивних технологій та науково обґрунтованих сівозмін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x