Городищани молилися за мир в Україні

Городищани молилися за мир в Україні

20 березня – день єдиної молитви прихожан різних конфесій за мир, неподільну Україну. Глибоко символічно, що саме на центральній площі Миру Городища пройшов І етап районної благодійної культурно-мистецької акції «Єднаймося, брати мої» за участю трудових колективів міста, небайдужих городищан, громадських лідерів, депутатів різних рівнів, митців. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Городищенської РДА.

Під час проведення заходу, до учасників акції зі словами щирої молитви за мир та спокій в Україні звернулися ієрей Спасо-Преображенської української православної церкви Микола Мохнацький, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Чабан, заступник голови районної ради Микола Панчишин, голова громадської організації «Майдан» Городищенського району Микола Малишко, протоієрей Свято-Михайлівської української православної церкви Іван Жигало, шкільна молодь загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Звертаючись до учасників зібрання, перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Чабан, зокрема, зазначив:
– Сьогодення посилає нам нові виклики та випробування. Ще зовсім недавно ніхто з нас не міг уявити, що не економічні і соціальні негаразди стануть проблемою першочергового вирішення, а реальна загроза територіальній єдності суверенної України. Практично увесь світ став свідком того, як грубо порушуються міжнародно-правові акти глобального значення і глобальної безпеки, а двосторонні договори України і Росії не виконуються. У час, коли загроза приходить на рідну українську землю, народ, як ніколи, стає згуртованим, монолітним, єдиним, непереможним. Лише об’єднавшись, забувши дрібні конфлікти, власні амбіції, можна подолати виклики долі і йти далі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Ангеліна Товарницька

Чому отець Іван Жигало досі не В Ураїнській церкві?
Чи він не українець???

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x