Чорнобаївських посадовців зловили на хабарах

Чорнобаївських посадовців зловили на хабарах

Правоохоронці викрили протиправну діяльність відразу двох посадовців в Чорнобаївському районі Черкаської області. Слідчим управлінням УМВС відкрито кримінальні провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Про це інформує прес-служба СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Оперативники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Черкаській області встановили, що державний службовець районного управління юстиції вимагав та отримав від приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 3 000 гривень. Як з’ясувалось, зазначені кошти він вимагав за можливість прискорення виготовлення документів на майно. Зловмисника затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі спеціальною конфіскацією та з конфіскацією майна.

Таке ж покарання загрожує і голові однієї з сільських рад Чорнобаївщини. Посадовець вимагала 5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за можливість отримання рекламних площ на території сільської ради. З метою маскування своєї «діяльності» вказала підприємцю приватний картковий рахунок, на який потрібно було перерахувати кошти. Але всі ці дії було викрито та задокументовано правоохоронцями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x