Полеглих у війні кам’янчан вшанували біля обеліска Слави

Полеглих у війні кам’янчан вшанували біля обеліска Слави

22 червня Указом Президента України від 17.11.2000 року визнано Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.
Як і в тому далекому сорок першому, о 4-й годині ранку тишу нічного міста порушив стривожений голос диктора, який сповіщав про початок Великої Вітчизняної війни. Зазвучали акорди «Священої війни». До присутніх зі скорботним словом звернулися секретар міської ради Володимир Табурець:

– Щороку в червні ранкової пори ми з вами приходимо до Обеліска Слави, щоб віддати шану загиблим, зустрітися з бойовими друзями, побратимами. Яких доля звела того вікопомного. Рокового дня – 22-го червня 1941 року, який горем увірвався у минуле життя і навіки закарбувався у нашій пам’яті, як День скорботи. Тоді, 22 червня 1941 року, на захист Батьківщини піднялися всі: старі й молоді, чоловіки й жінки, діти. Скільки людських життів загубила ця війна… Скільки крові пролилося на наших хліборобських землях… скільки залишилося калік, скільки пропало безвісти…Не всі повернулися з воєнних доріг. Але ви, дорогі наші захисники – ветерани захистили нас від коричневої чуми і відстояли право на життя! На мир! На щасливе сьогодення!
Традиційно пам’ять про загиблих синів і дочок українського народу вшанували хвилиною мовчання. У цю хвилину всі думали про єдине, адже майже в кожній українській сім’ї хоча б один з її членів випробував на собі тягар воєнних літ, жінки залишилися вдовами, діти стали дітьми війни.

Тремтячими руками, дехто із сльозами на очах, клали квіти до підніжжя обеліска.
Під ліричні мелодії воєнних років полилися спогади про друзів, загиблих на війні, і тих, кого не стало зовсім недавно.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x