У Винограді на Лисянщині хочуть відновити олійню

У Винограді на Лисянщині хочуть відновити олійню

Виноград – звичайне село з показовою статистикою: кожен десятий житель села – безробітний, кожен десятий – школяр. Цифри озвучив голова села Микола Демерза. У Винограді проживає 1004 жителя, з яких 422 пенсіонери, 42 – одиноких літніх мешканців, 112 осіб працездатного віку отримують допомогу по безробіттю. Сім сімей, які потрапили в складні життєві обставини, 11 – багатодітних сімей, в яких виховується 38 дітей. У місцевій школі здобувають освіту 100 учнів.

Нещодавно у Виноградському будинку культури відбулись громадські слухання під головуванням сільського голови Миколи Демерзи. У зібранні взяли участь голова районної ради Анатолій Лисичкін, очільники райвідділу міліції, прокуратури, відділу МНС, представники управлінь та відділів райдержадміністрації.

Про це «Новій Добі» повідомили в Лисянській РДА.

Микола Анатолійович повідомив, що в селі є 3 442 гектари сільгоспугідь, які в своїй переважній більшості орендують СПП «Біле Озеро», МПП «Престиж АгроЛюкс», ПП «Бондарчук». Сільський голова та виступаючі висловили слова вдячності очільникам сільгоспформувань Володимиру Демчуку, Олександру Пухиру та Володимиру Бондарчуку за всебічну матеріальну та фінансову підтримку соціальної сфери села, сприяння у вирішенні усіляких проблем.

Головним питанням, що порушили на зібранні, було відновлення олійні. Присутні звернулися до Володимира Бондарчука, щоб допоміг обладнати новим устаткуванням стару олійню, забезпечити мешканців не лише Винограду, а й довколишніх сіл послугами олійні. Створено ініціативну групу, яка вирішуватиме цю проблему.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x