Що чекає на тисячі черкащан-вкладників банку «Форум»?

Що чекає на тисячі черкащан-вкладників банку «Форум»?

До генерального прокурора, голови НБУ та Прем’єр-міністра звертаються черкаські вкладники банку «Форум», що раптово і миттєво втратили доступ до своїх коштів у банку через введення там тимчасової адміністрації. У неможливості виконати свої зобов’язання перед державою та своїми працівниками керівники черкаських підприємств і підприємці-вкладники банку вбачають приховані політичні чи економічні мотиви. Банк був цілком життєздатним – запевняли вони під час прес-конференції у Черкаському прес-клубі.

Про це «Новій Добі» повідомили власні джерела.

– Введення тимчасової адміністрації у банку «Форум» стало величезною і неприємною несподіванкою для нас – вкладників банку, яких лише на Черкащині нараховується десятки тисяч: тим більше, що такої необхідності для банку, який працював стабільно, об’єктивно не було, – констатувала підприємець Юлія Воєвода, депутат Черкаської обласної ради. – Банк не давав підстав сумніватися у його надійності: він стабільно працював, проводив операції, виплачував відсотки по депозитах. На своїх рахунках на момент введення тимчасової адміністрації банк мав достатню кількість коштів. Тож причини такої ситуації, яку сьогодні переживаємо ми і ще сотні тисяч вкладників банку по Україні, нам просто незрозумілі.

– На сьогодні у банку «Форум» залишилося 4,5 млн. грн. коштів нашої компанії, які ми планували витратити на поповнення оборотних засобів, закупівлю товару, реконструкцію виробничих майданчиків, – зазначив директор із розвитку бізнесу компанії «Гладкий» Сергій Сухін. – Взимку ми дещо згортаємо бізнес – і звичайно усі вільні кошти вкладаємо, аби вони працювали на користь економіки. Напередодні введення тимчасової адміністрації нас переконували, що із банком усе гаразд і жодних проблем не передбачається – і цілком для нас несподівано держава раптом вирішила зробити ввести до банку тимчасову адміністрацію і вмить зробити наші кошти для нас недоступними. Якщо введення тимчасової адміністрації закінчиться банкрутством банку – ми можемо взагалі ніколи їх не отримати.

– Напередодні введення до банку «Форум» тимчасової адміністрації було готове рішення про його рефінансування, – нагадав керівник групи компаній Володимир Заєць. – Тимчасова адміністрація до банку вводиться тоді, коли він не виплачує коштів і демонструє інші ознаки нежиттєздатності. Коли ж у банку є достатньо готівки, чітко проводяться всі операції та виплачуються проценти…. Ми вбачаємо у такій ситуації приховані політичні мотиви. Через які в один момент у сотень життєздатних черкаських підприємств (які платили своїм працівникам зарплати, а державі – податки), зник доступ до своїх коштів у цьому банку. Як нам далі працювати? Як поповнювати бюджет? Як допомагати державі, що сьогодні опинилася у непростій ситуації? Зрештою, як вижити самому підприємству?

– У нашого підприємства, де працює до 350 працівників (у кожного з яких є необхідність утримувати свою родину) у банку «Форум» залишилося до 2,5 млн. грн., – зазначив керівник групи компаній Дмитро Ірінін. – Усі ці люди – як і тисячі працівників інших підприємств-вкладників банку «Форум» – раптово можуть залишитися без зарплат і навіть без роботи взагалі: підприємства будуть вимушені їх звільняти у рамках скорочення всіх можливих витрат у такій раптовій кризовій для себе фінансовій ситуації. У банку, у якому все було нормально, і раптом «усе стало погано», залишились заблокованими зарплати нашим працівникам, податки державі на утримання пенсіонерів, бюджетників і держструктур…Кому це сьогодні може бути вигідно? Кому і з яких причин вигідна раптова неплатоспроможність банку?

…З усіма цими непростими питаннями черкаські вкладники банку сьогодні звертаються до керівництва країни і планують використати усі можливі законні засоби для вирішення непростої ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x