Черкащанина покарали за купівлю судака

Черкащанина покарали за купівлю судака

Особливо суспільно небезпечними є дії не лише браконьєрів, а також і осіб, які скуповують незаконно виловлену рибу.

Про це «Новій Добі» повідомили в Дніпровській екологічній прокуратурі.

Дії осіб, які займаються незаконним виловом риби та її реалізацією напередодні весняно-літньої заборони на вилов водних біоресурсів, набувають масового явища. При цьому в поле зору правоохоронців попадають не лише браконьєри, а також і особи, які займаються придбанням незаконно виловленої риби.

Так, за участі Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури Придніпровським районним судом м. Черкаси розглянуто адміністративну справу відносно місцевого жителя, який в порушення вимог Правил любительського і спортивного рибальства скуповував свіжу виловлену рибу без відповідних документів.

За результатами розгляду судом дану особу визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку придбання чи збуту об\’єктів тваринного або рослинного світу) та притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу з конфіскацією здобутої риби – судака загальною вагою 152 кг.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, порушник подав скаргу до Апеляційного суду Черкаської області.
У березні поточного року суд апеляційної інстанції відмовив в задоволенні апеляційної скарги та залишив в силі постанову Придніпровського районного суду м. Черкаси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x