По півтора-два гектари лісу посадили школярі у лісництвах Чигиринщини

По півтора-два гектари лісу посадили школярі у лісництвах Чигиринщини

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» активно проходить на Чигиринщині. Традиційно лісівники залучають до посадки лісу школярів, а цьогорічна сприятлива, по-справжньому весняна погода лише додає дітям запалу та ентузіазму.

Так, у Чорнявському лісництві нещодавно старшокласники місцевої загальноосвітньої школи на чолі з лісничим Володимиром Нелезом та майстром лісу Володимиром Березою посадили майже два гектари лісу.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

В Трушівському лісництві активно попрацювали школярі Трушівської загальноосвітньої школи, яких навчав саджати ліс лісничий Андрій Приходько. За допомогою меча Колесова юнаки та дівчата заліснили площу в 1,5 гектара.

На обох ділянках школярі створювали змішані лісові культури – висаджували сіянці сосни звичайної та дуба червоного. Лісівники розповіли учням, для чого застосовується така технологія, чому висаджуються саме однорічні сіянці. А ще переконували учнів, що там, де зростає ліс – відновлюється природна рівновага, тож зелені насадження краю потрібно берегти та примножувати.

– Бажання школярів долучитися до посадки лісу завжди підтримується лісівниками, тож на таких заходах зазвичай панує дух спільної справи, гарний настрій та задоволення від результатів роботи, – розповідає директор Чигиринського лісгоспу Роман Фендюр. – Можливо, хтось із них обере професію лісівника в майбутньому і обов’язково буде згадувати, де посадив своє перше дерево.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x