Танці – стиль життя Вікторії Соломки

Танці – стиль життя Вікторії Соломки

В Україні відбувається багато цікавих танцювальних конкурсів – різних стилів і напрямків. Тільки одні закінчуються – інші розпочинаються. Якщо створити карту танцювальних заходів і прикрасити її різнокольоровими вогниками, то вийде надзвичайно красива й динамічна ілюмінація. Сотні тисяч людей захоплюються танцями. Для багатьох це стало стилем життя!
Приємно, що серед переможців престижних танцювальних конкурсів чимало і наших земляків. Серед них Вікторія Соломка та Ігор Лавський з Черкас. Нещодавно вони повернулися з незабутнього і завжди прекрасного Львова, де проходив танцювальний конкурс «Salsa Loca – 2015». Учасників було багато, конкуренція дуже серйозна. Проте у своїй категорії «Бачата» вони показали справді високий рівень. На конкурсі Вікторія й Ігор представили 3 композиції. В кожному танці продемонстрували не тільки прекрасну хореографію, а й неймовірну енергетику, експресію, динамізм. Було і кілька власних хореографічних фішок-родзинок, від чого кожен виступ ставав неймовірно яскравим, самобутнім, не схожим на інші. Їхня бачата отримала не тільки хороші оцінки журі, а й схвальні відгуки конкурентів. Адже де панує щира танцювальна атмосфера, там навіть суперники стають друзями.

Отже додому Вікторія та Ігор повернулися з заслуженими срібними нагородами! Їх сердечно вітають багаточисленні друзі та знайомі, колеги. Усі знають, що в танцях вони справжні профі! Наприклад торік на своєму першому, ще більш масовому конкурсі «Bachata Cup», що проходив у Києві в рамках фестивалю «2Gether Salsa Fest», серед 28 пар у своїй категорії, здобули золото! Жартують, що так збирають весь комплект нагород. Суддями конкурсу були 12 представників з різних країн світу.
– Музичний стиль і танець бачата з’явилися в 1960-х роках у Домініканській Республіці і швидко поширилися світом, – розповідає Ігор Лавський. – Музичний розмір танцю – 4/4. Співається в бачаті про нерозділене кохання. Не дивлячись на сумні тексти, танець бачата наповнений романтикою, ніжністю та пристрастю. Таким і є наш улюблений танець. Існує прекрасна формула: чуттєвість + свобода = бачата.

Танці – стиль життя Вікторії Соломки

Латиноамериканські танці запальні і пристрасні, зігріті гарячим тропічним сонцем і Карибським морем. Відомий давній вислів, що танець – це вертикальний вияв горизонтальних бажань. Пригадався анекдот. Привозять до лікарні сильно побитого хлопця. Там запитують, як це сталося. Хлопець відповідає: «Ми з дівчиною танцювали бачату, а тут прийшов її глухий батько і хто зна що подумав». Бачата – це дорослі емоції й дорослі почуття! В танці Вікторії й Ігоря стільки любові, що навіть його прізвище хочеться писати «Айлавський».
Вікторія й Ігор не тільки партнери по танцю, а й супутники по життю. Вони одні для одного – надійне плече і неймовірна підтримка.
– Бачата виникла у ті часи, коли домініканці потерпали від страшної кризи, – розповідає Вікторія Соломка. – Танець став для простих людей порятунком від депресії, втечею від реальності. Бачату танцювали де завгодно – у дворах будинків або ж просто в тіні дерев на вулицях. Нам теж часом доводиться танцювати, де тільки можна. Проводимо репетиції навіть там, де не те що немає на стінах великих дзеркал, а навіть не знайти розетки, щоб увімкнути магнітофон. Але танцюємо незважаючи ні на що, адже музика звучить у нас в душі!
Вікторія має вищу економічну освіту. А танцями захоплюється з дитинства. У цьому секрет її красивої фігури, довершеної грації та пластики, упевненості в собі. Вона має талант педагога, хореографа, наставника і організатора. В Черкасах багато хороших хореографів, достойне місце серед яких займає і Вікторія Соломка. Вона проводить курси з Bachata Lady Style, Contemporary, Stretching. Заняття відвідують дівчата і молоді жінки, які прагнуть позбутися комплексів, розкрити приховані таланти, щоб жити повноцінно і змістовно. Вікторія для них незаперечний авторитет і зразок для наслідування. Тобто, формується власна танцювальна школа!
Заняття проводяться в люб’язно наданому залі центру йоги по вулиці Хрещатик. Також відкриті уроки проходять в Долині Троянд. Коли танцюють босоніж на зеленій травичці, над дівчатами сяє ореол щастя. Здається, що рухаються навіть не торкаючись землі! Тренування у Долині Троянд проходить у рамках соціально-спортивного проекту «Fitness Open Air».
Хто бажає записатися на курс, може звернутися особисто. Варто тільки в мережі «ВКонтанте» набрати «Виктория Соломка». Там багато цікавої інформації, гарні фото, музика і відео.

А ще Вікторія Соломка займається з дітьми. Зрозуміло, що для маленьких красунь вона супер-зірка, еталон чарівності і жіночності. Нещодавно її юні вихованці стали переможцями черкаського конкурсу! В успішної наставниці успішні й учні!

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x