Черкаси готові допомогти Тбіліському зоопарку

Черкаси готові допомогти Тбіліському зоопарку

Днями в посольстві Грузії відбулася зустріч директора «Центру Політичних Проектів» Сергія Хомутова та радника-посланця Республіки Грузії в Україні Георгія Закарашвілі. Сергій Хомутов висловив співчуття від імені черкащан дружній державі та постраждалим в результаті стихійного лиха в Грузії. Він також передав для Посла Грузії лист від мера Черкас Сергія Одарича, в якому йшлося про те, що черкащани співпереживають разом із Грузією нещодавні трагічні події. Крім того, в листі мер міста зазначив, що Черкаси готові допомогти у відновленні тваринного фонду Тбіліського зоопарку.

– Це позиція не лише черкаського зоопарку, а й багатьох інших зоопарків України, у тому числі Одеського, Миколаївського, Рівненського та багато інших, – розповідає в коментарі кореспондентові \”Нової Доби\” директор Черкаського зоопарку Євгеній Ван. – Практично всі українські зоопарки висловили свою солідарність і бажання допомогти. Наш заклад має досить велику колекцію тварин і готовий поділитися нею з грузинськими колегами. Зокрема ми можемо віддати бурих і білогрудих ведмедів, представників всієї оленячої групи: благородних і плямистих оленів, ланей, косуль. Можемо поділитися дикими кабанами. Крім того, певних тварин можемо дати для експозиції протягом досить тривалого часу. Зокрема, ми плануємо робити реконструкцію у зоні кошачих, і готові позичити грузинам своїх левів.
Втім, на думку Євгенія Леонідовича черкаські тварини поїдуть у Тбілісі не раніше, ніж через півроку.

– Зараз там не до тварин, – пояснює він. – Повінь зруйнувала практично весь заклад. Нині його потрібно повністю відновити, відремонтувати вольєри. А вже тоді можна буде думати й про наповнення. Крім того, існують і певні чисто юридичні моменти. І раніше перевезення тварин з України в Грузію чи навпаки було досить непростим, хоча це були переміщення в межах Радянського Союзу. Сьогодні ж доведеться перетинати кордони двох суверенних держав, кожна з яких має своє митне законодавство, ветеринарні вимоги тощо. Втім, всі ці проблеми цілком можна вирішити. Тому ми заявили про бажання допомогти і тепер чекаємо на відповідь від тбіліської сторони.

Нагадаємо: у ніч на 14 червня в Тбілісі сталася потужна злива з ураганним вітром, яка затопила центральні райони міста, прилеглі до набережної вздовж Кури і до ущелини, де протікає гірська річка Вере. Також був затоплений тбіліський зоопарк, у результаті чого безліч тварин загинуло, а деякі вирвалися з кліток. Траплялися навіть випадки нападу хижаків на людей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x