Майже 10 тисяч черкащан вчаться у колишніх ПТУ

Майже 10 тисяч черкащан вчаться у колишніх ПТУ

У 2013 р. у Черкаській області працювало 23 професійно-технічних навчальних заклади, в яких навчалось 9,9 тис. учнів. У загальній чисельності учнів, слухачів професійно-технічних навчальних закладів 6,2 тис. – чоловіки та 3,7 тис. жінки.

Серед напрямків, на які здійснювався прийом учнів на професійне навчання: промисловість (28 % загальної чисельності прийнятих учнів), торгівля і громадське харчування (22%), сільське господарство (17%), будівництво (15 %), транспорт (11%) та житлово-комунальне господарство (7 %). Переважна більшість учнів професійно-технічних навчальних закладів (76%) – це молодь у віці до 18 років включно.

Про це «Новій Добі» повідомили в головному управлінні статистики в Черкаській області.

На професійне навчання було прийнято протягом року 5,4 тис. учнів, з яких 3,9 тис. – випускники загальноосвітніх навчальних закладів. Серед прийнятих на навчання 73 % навчаються за державним замовленням.

Порівняно з 2012 р. на навчання було прийнято учнів на 7 % менше. Випущено з професійно-технічних навчальних закладів області у 2013р. 5,3 тис. випускників, це на 6 % більше, ніж у попередньому році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x