У Черкасах пройшов ІІ тур конкурсу «Кращий державний службовець»

У Черкасах пройшов ІІ тур конкурсу «Кращий державний службовець»

Вперше на базі Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів спільно з Управлінням державної служби Головдержслужби України в Черкаській області проведено II тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».
В умовах реформування державної служби він є індикатором професійної активності державних службовців і слугує підвищенню авторитету державної служби України. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

У 2015 році в Черкаській області, як і в державі в цілому, Конкурс проводиться восьмий рік поспіль. Склад організаційного комітету Конкурсу затверджено наказом Нацдержслужби України № 80 від 17.04.2015 «Про утворення організаційних комітетів з проведення ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у регіонах України в 2015 році».
У Черкаській області оргкомітет ІІ туру Конкурсу очолили: заступник голови – керівник апарату Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль (співголова оргкомітету), в.о. начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Черкаській області Любов Задорожня (співголова оргкомітету), директор Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Сергій Демченко (заступник голови). До складу оргкомітету увійшли представники апарату та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники Громадської ради при облдержадміністрації та Профспілки працівників державних установ.

Заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Сушко акцентував увагу учасників ІІ туру Конкурсу на тому, що ефективність державного управління нерозривно пов’язана із забезпеченням професіоналізму державних службовців, тому професіоналізація державної служби розглядається як одне з першочергових завдань, без вирішення якого неможливо забезпечити входження України до спільноти провідних європейських держав. Саме в рамках Конкурсу «Кращий державний службовець» є реальна можливість відбору висококваліфікованих державних службовців для створення системи безперервного професійного росту кращих працівників органів державної влади.

Вітаючи учасників ІІ туру Конкурсу, директор Центру Сергій Демченко відзначив, що Конкурс «Кращий державний службовець» дає реальну можливість виявити найбільш професійно підготовлених до кар\’єрного росту державних службовців та сприяє розвитку кадрового потенціалу державної служби.
Конкурсні завдання ІІ туру передбачали тести зі службової етики, етикету та іміджу державного службовця; співбесіду на тему «Актуальні питання проходження державної служби в умовах адміністративної реформи» та публічний виступ у рамках «круглого столу».
По завершенню ІІ туру Конкурсу, за результатами оцінювання, організаційним комітетом буде визначено переможців та лауреатів ІІ туру Конкурсу в номінаціях «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст».

Довідково:
Щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» започатковано у 2008 році з метою зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.
Організаційне забезпечення конкурсу здійснюють: Національне агентство України з питань державної служби та Школа вищого корпусу державної служби.
Підготовку до ІІ туру учасники Конкурсу пройшли в Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за програмою короткострокового тематичного семінару для переможців І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x