Кам’янські лісівники будують рекреаційні споруди

Кам’янські лісівники будують рекреаційні споруди

Майже сорок рекреаційних пунктів різного формату функціонують в лісах Кам`янського держлісгоспу. Це спеціально пристосовані місця в лісових масивах для відпочинку на природі, обладнані столами, лавками та іншими побутовими зручностями. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Створення в лісах мережі таких пунктів є одним з важливих заходів, спрямованих на охорону та захист лісу, оскільки дозволяє протидіяти утворенню стихійних місць відпочинку та засміченню лісів. Наявність же спеціально відведених місць для багаття, облаштованих відповідно до вимог техніки безпеки, дозволяє також знизити ризик виникнення пожежонебезпечних ситуацій.
Як зазначає директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес, минулого року на території лісового господарства було облаштовано три нових рекреаційні пункти, в цьому році буде побудовано не менше. Робота в цьому напрямку триває постійно.
– Цьогоріч на створення нових та оновлення існуючих зон відпочинку в лісах ми запланували витратити близько 80 тисяч гривень, – додає директор підприємства. – Зазвичай рекреаційні пункти розміщуємо вздовж доріг та в улюблених місцях відпочивальників. Така практика подобається туристам, подорожуючим, місцевим жителям, адже в спеціально обладнаних місцях для відпочинку можна зручно, цивілізовано й водночас безпечно для лісу перепочити.

Кам’янські лісівники будують рекреаційні споруди

Так, приміром, зовсім недавно завершили облаштування рекреаційного пункту поблизу Мотронинського монастиря в Холодному Яру, де в п’яти дерев’яних альтанках можуть одночасно розміститися 30-40 осіб .
Всі рекреаційні пункти облаштовані під’їзними шляхами або мають пряме сполучення з автомобільними дорогами. Досить часто, до речі, для створення малих архітектурних форм лісівники використовують хворі та сухостійні дерева.
Слідкують лісівники за вивозом сміття, і, звісно, сподіваються на свідоме та сумлінне ставлення громадян до своєї роботи з покращення відпочинкової інфраструктури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x