Ендокринологи пролікували стаціонарно більше 3,5 тис. черкащан

Ендокринологи пролікували стаціонарно більше 3,5 тис. черкащан

Протягом минулого року відповідними спеціалістами Черкаської області було стаціонарно проліковано 3 616 хворих з ендокринною патологією. На цьому було наголошено під час проведення обласної науково-практичної конференції на тему: «Підсумки роботи ендокринологічної служби за 2013 рік та перспективи розвитку на 2014 рік». Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

У ході заходу з основною доповіддю виступила головний позаштатний ендокринолог Департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Ірина Бондарець. Зокрема, вона повідомила, що на Черкащині медичну допомогу хворим з ендокринною патологією надається 38 лікарями-ендокринологами, із них 14 осіб мають вищу кваліфікаційну категорію, 15 – першу, 4 – другу категорію.

За словами головного ендокринолога області, за минулий рік лікарями здійснено 21 плановий виїзд, у ході яких проконсультовано 412 хворих, із них 396 сільських жителів, 328 – амбулаторних. Ургентних викликів ендокринолога за 2013 рік було 49, проконсультовано 97 хворих, з них додатково – 45. В обласні лікувальні заклади було здійснено 47 викликів. Необґрунтованих ургентних викликів за 2013 рік не було.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x