Торік виробничий травматизм в області знизився вдвічі

Торік виробничий травматизм в області знизився вдвічі

«Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві» – під таким девізом в департаменті соціального захисту населення пройшов семінар-нарада для спеціалістів із питань охорони та експертизи умов праці райдержадміністрацій та міськвиконкомів. Основною метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, вшанування пам’яті осіб, які загинули на виробництві.

Про це «Новій Добі» повідомили в департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

Відкрив семінар заступник начальника Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Шимчук. Він зауважив, що сьогоднішній семінар проходить у рамках Тижня охорони праці в області з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня.

– Кожен день у світі близько 5 000 осіб вмирає через нещасні випадки і захворюваність на виробництві, за рік ця цифра добігає 2-2,3 мільйона, зокрема: близько 350 тис. смертей викликані виробничим травматизмом і близько 1,7-2 мільйонів смертей пов\’язані з професійними захворюваннями. З точки зору людського життя ціна цих трагічних наслідків є невимірною, тому одним із головних завдань у сфері охорони праці є забезпечення належного контролю за створенням і дотриманням на підприємствах усіх форм власності безпечних і здорових умов праці, – розповів присутнім Олег Іванович.

Постійний ріст виробництва і збільшення використання хімічних речовин породжує реальну загрозу як для суспільства в цілому, так і для виробничого середовища, яке нерозривно пов’язано із навколишнім світом. Для черкасців це питання є надзвичайно актуальним, адже на території обласного центру діє велике хімічне підприємство ПАТ «Азот», де працює більше п’яти тисяч жителів міста.
Що стосується Черкаської області, то начальник відділу організації державного нагляду, управління охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду Леонід Бойко зазначив, що у 2013 році спостерігалося зниження загального травматизму більше ніж на 50 %. Хоча радіти з цього приводу, він вважає, зарано, адже поки трапляються такі нещасні випадки – є над чим працювати. А щоб убезпечити людей, слід активно застосовувати превентивні заходи, інформувати населення через засоби масової інформації.

– Люди мають володіти всією необхідною інформацією, яка допоможе вберегти їхнє здоров’я і життя на виробництві, – зазначає Леонід Дмитрович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x