На Лисянщині – нова самооборона

На Лисянщині – нова самооборона

Громадськість Лисянщини для наведення порядку в районі створила нове формування самооборонівців «Лисянська варта». В залі засідань адмінбудинку відбулися установчі збори, які провів громадський активіст Сергій Іщенко. Участь в зібранні взяли голова районної ради Анатолій Лисичкін, селищний голова Тамара Гнатенко, представники правоохоронних органів, активні мешканці Лисянки та сіл району. Про це «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

Під час зібрання обговорили питання придбання одностроїв, які б вирізняли самооборонівців з гурту пересічних громадян. Так, для представників організації будуть виготовлені нарукавні пов\’язки та відповідні посвідчення. Очолив формування Олександр Вайшис. Всі небайдужі громадяни (а їх близько кількох десятків осіб) можуть подавати заяви на вступ в громадську організацію, їх кандидатури перевірятимуть на відповідність як правоохоронні органи, так і очільники загону самооборони.

З тими особами, чиї кандидатури затвердять, проведуть відповідні навчання та інструктажі, адже права самооборонівці матимуть такі ж, як і правоохоронці. До завдань членів організації належатиме, передусім, виявлення правопорушень, затримка зловмисників та доставка їх до райвідділу міліції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x