Віталій Коваль привітав дітей Смілянської школи-інтернату з Великоднем

Віталій Коваль привітав дітей Смілянської школи-інтернату з Великоднем

Напередодні великого свята Христового Воскресіння заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль відвідав Смілянську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для дітей з обмеженими можливостями, аби привітати вихованців закладу зі святом Великодня. Повідомляє прес-служба ОДА.

За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка та від себе особисто Віталій Коваль побажав усьому колективу добра і благополуччя та вручив кожному з дітей святкові паски. У відповідь дітлахи радо посміхалися та дякували за смачні подарунки.
Викладач школи пані Олена під час зустрічі розповіла дітям про важливу людську рису – саможертовність, коли, люблячи ближніх, ми готові віддати життя за їхнє спасіння. «Саме Господь Ісус Христос віддав власне життя заради нас, заради миру, добробуту, вічного життя, Царства Небесного. Й напередодні Святого Воскресіння, ми відчуваємо піднесений настрій, усіх пробачаємо. Навіть недругові нині любо глянуть в вічі,бо горять в душі людини Великодні свічі», – промовила до дітей викладач. Вона також розповіла юним вихованцям про символіку свята та про те, як його відзначає увесь християнський світ.

Між тим, заступник голови Віталій Коваль разом із директором закладу Іваном Ліпінським оглянули територію інтернату. Іван Іванович розповів, що школа працює з 1956 року. У її стінах навчається 104 учні з Черкаської області, а саме: Шполянського району, Черкаського, Смілянського та м. Сміла. Викладає тут 41 педагог. Це – висококваліфіковані працівники, які мають досвід роботи 10 і більше років. У школі діти проходять курс навчання швейної справи, столярної, слюсарної, взуттєвої. На базі закладу проводяться також олімпіади з трудового навчання, спортивні.
Віталій Володимирович завітав до шкільного музею, в якому розміщено багато красивих витворів, створених руками вихованців, батьків, працівників закладу. Екскурсовод Злата Чекіс та її вихованці люб’язно провели екскурсію, демонструючи гостю свої знання про національні символи: рушники, писанки, атрибути Великої Вітчизняної війни, розповіли про народні традиції. Віталій Коваль, у свою чергу, жваво спілкувався з дітворою, уважно розглядаючи вишиті полотна з образом Великого Кобзаря, створені до 200-річчя від дня народження поета, речі сільського побуту, безліч інших цікавинок, які надають музею безпосередньо жителі міста й району.

Заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль оглянув решту території Смілянського інтернату, а також пообіцяв допомогти з вирішенням питання про своєчасне завершення робіт в недобудованій їдальні, що розташована поблизу школи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x