У Черкасах легалізовано працю 113 найманих працівників

У Черкасах легалізовано працю 113 найманих працівників

Легалізація тіньового ринку зайнятості населення є одним з пріоритетних завдань в роботі Державної податкової інспекції у м. Черкасах. Цього року, за результатами проведених перевірок, було виявлено 113 неоформлених найманих працівників. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському міськвиконкомі.

– Сума легалізованого доходу таких працівників у вигляді заробітної плати склала майже 353 тис. грн., додатково нараховано та сплачено податку на доходи фізичних осіб на загальну суму майже 53 тис. грн., – повідомив в.о. начальника ДПІ у м. Черкасах Максим Криштопа.

У січні – червні з посадовими особами 204 суб’єктів господарювання, які допускали випадки виплати заробітної плати менше встановленого мінімального розміру (у 2015 році розмір мінімальної зарплати становить 1218 грн.) проведено протокольні бесіди, за результатами яких на 200 СГ підвищено розмір заробітної плати. Фахівцями інспекції з початку 2015 року проводяться документальні планові та позапланові перевірки суб’єктів господарювання з питань дотримання ними законодавства щодо належного оформлення трудових відносин з працівниками, своєчасності, достовірності та повноти нарахування і сплати відповідних податків і зборів. Завдяки проведеній роботі, додатково нараховано податку на доходи фізичних осіб та штрафних санкцій на загальну суму понад 3,3 млн. грн.

– Унаслідок проведення комплексу заходів, направлених на підвищення рівня заробітної плати в обласному центрі, черкасці отримали офіційно оформлені трудові відносини, а місцевий бюджет – додаткові надходження з податку на доходи фізичних осіб в сумі понад 1 млн. грн., – зазначив Максим Криштопа.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x