За продаж підліткам алкоголю та тютюну анульовано 88 ліцензій

За продаж підліткам алкоголю та тютюну анульовано 88 ліцензій

Протягом січня-березня 2014 року за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів було анульовано 88 ліцензій, які давали право роздрібної торгівлі цими товарами. Про це повідомляють у прес-службі Міндоходів у Черкаській області.

Окрім втрачених ліцензій порушникам також доведеться сплатити майже 600 тис грн штрафних санкцій.
Порівняно з відповідним періодом минулого року фахівці Міндоходів фіксують зниження таких порушень більш ніж вдвічі, що свідчить про зростання сумлінності роздрібних торговців.

«Легальні виробники тютюнових виробів завжди виступають за невідворотність покарання за продаж сигарет неповнолітнім. Необхідно також посилити контроль за продажем сигарет у невизначених для цього місцях, оскільки неповнолітні мають неконтрольований доступ до тютюнових виробів, у тому числі до контрабандних та контрафактних», – зазначив заступник генерального директора Асоціації «Укртютюн» Григорій Синиця.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім карається анулюванням ліцензій та штрафними санкціями. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 6 800 гривень.
Крім того, втратити ліцензію можна також за продаж алкоголю та тютюну у невизначених для цього місцях, несплату чергового платежу за ліцензію протягом 30 днів від моменту її призупинення, а також за заявою суб’єкта господарювання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x