Ткаченко: «У травні ціни на пальне стабілізуються»

Ткаченко: «У травні ціни на пальне стабілізуються»

Задля уникнення необґрунтованого подорожчання пального та нездорової конкуренції голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко звернувся до Антимонопольного комітету, аби останні звернули увагу на ситуацію, яка склалася навколо підняття цін на нафтопродукти. Про це він повідомив під час прес-конференції 23 квітня. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

За його словами, натепер найвищий рівень цін на пальне в області зафіксований на АЗС «Альянс Холдінг» (16,09 гривень за літр бензину А95), найменший – на заправках ВАТ «Укрнафта» (14,70 гривень за літр бензину А95).

– Як бачимо, зріс курс валюти й, відповідно, піднялися ціни на пальне, – констатував Юрій Ткаченко. – У державному бюджеті 2014 року курс долара запланований 10,5. На початку травня в Україну надійдуть перші транші фінансової підтримки, оскільки у Вашингтоні підписано Угоду між урядами України і США про надання Києву мільярда доларів фінансової допомоги. Євросоюз в односторонньому порядку відкрив для наших експортерів свої ринки і прийняв рішення виділити 2 мільярди, Японія заявила про надання допомоги у розмірі 1,5 мільярди доларів. Загалом, очікується , що упродовж нинішнього року в Україні надійде 18-20 мільярдів доларів. Це дасть змогу стабілізувати ситуацію на валютному ринку і, водночас, стабілізує ціни на пальне й інші товари та послуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x