Черкаські водокористувачі стабільно наповнюють бюджет

Черкаські водокористувачі стабільно наповнюють бюджет

З початку року черкаські суб’єкти господарювання сплатили до зведеного бюджету майже 3,4 млн грн збору за спеціальне використання води. Наразі в місті обліковується понад 700 таких платників. Про це повідомив в.о. начальника ДПІ у м. Черкасах Олег Коваль, інформує ДПІ у м. Черкаси.

«Фахівці ДПІ у м. Черкасах постійно проводять звірки з первинними водокористувачами, які надають воду абонентам за договорами поставки. Ця практика продовжуватиметься і цього року, оскільки вона дозволяє виявити тих платників, які ухиляються від сплати збору за спеціальне використання води», – зазначив Олег Коваль.
«У цілому, з початку року платники міста наповнили зведений бюджет на суму понад 382 млн грн», – зазначив Олег Коваль.

ДПІ у м. Черкасах нагадує, що платникам збору відповідно до Закону України від 27 березня 2014 р. № 1166-VII “Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, з 1 квітня приблизно на 8,6% збільшено ставки збору за спеціальне використання води і для платників міста Черкаси вони становлять 33,92 грн. за 100 куб. м. води (до 01.04.2014р. ставка збору була 31,23 грн).

Разом з цим, порядок обчислення та сплати збору в 2014 році залишився незмінним: обчислення проводиться щоквартально наростаючим підсумком з початку року. Таким чином, податкову декларацію зі збору слід складати окремо за 1 квартал 2014 року за ставками, які діяли до 1 квітня 2014 року, та починаючи з другого кварталу – наростаючим підсумком з початку року за новими ставками.

Граничний термін подання податкової декларації за 1 квартал 2014 року припадає на 12 травня (у зв’язку з вихідними). Останнім днем сплати збору є 20 травня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x