Білоусов вирішив не брати участь у виборах міського голови

Для пересічного виборця, начебто нічого надзвичайного і не сталось. Всього лише ще один зійшов із дистанції. Але на цю подію варто поглянути з іншого боку. Черкащани присутні при історичній події! З влади йде останній комуніст! Ось так тихо і непомітно на Черкащині закінчується майже століття панування комуністів і їх ідеології. Зі своїми злетами і падіннями, з окупацією і перемогою, з репресіями і звершеннями.

Очевидно, що першу свою владу комуністи здобули в нашому краї в далекому 1918 році, переламавши національний спротив. 70 років вони безроздільно вершили долі людей, творили новий устрій і торували свій «світлий шлях». І навіть після проголошення незалежності України в 1991 році, довго ще колишній партактив (частково перефарбувавшись) продовжував займати більшість керівних посад. Навіть в 2002 році КПУ (разом з соціалістами) набирала більше 30% голосів виборців Черкаської області. І ще до весни 2014 року, КПУ ще входила в правлячу коаліцію і делегувала своїх представників на різні шаблі влади.

І ось через місяць ми побачимо завершення цього грандіозного експерименту з сумнівними і сумними наслідками. На території однієї окремо взятої області, комуністи залишають свою останню владну посаду. Віктор Білоусов, який займав (хоч і не по праву, але де-факто) помітну керівну посаду, відмовляється від боротьби і тихо йде на політичну пенсію. Очевидно ми більше не побачимо членів КПУ і в місцевих радах, через жалюгідний рейтинг колись потужної партії. Це дійство символічно відбувається під гучний «ленінопад», який прокотився Черкащиною вкінці лютого цього року.

Єдине, що мені особисто жаль, так що до цього часу не дожив мій прадід Сила Товтоп’ят з села Ташлик Смілянського району, який пережив Голодомор і розкуркулення. Ще в 70-х зачувши по радіо черговий пропагандистський репортаж про чергове звершення СРСР, він завжди роздратовано махав рукою, плював на землю, казав «Ех, комуністи…» і під пильним поглядом моєї прабабусі Усті мовчки йшов поратись на город.
Тож прощавайте комуністи. Більше не побачимось. Привід комунізму покидає Європу…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x